[D505-] 抗俄衛國 167: 烏軍兩線穩定進攻

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
搖下搖下,可以已經斷骨
*可能
無人機啫
冷戰年代潛艇同軍艦互片咪又係咁
當年黑海碰碰船, 前蘇聯軍艦直接撞過去美國DDG都係咁玩啦, 呢D嘢小兒科.

冷戰時期呢類事件just another Tuesday, normal business
當時前蘇聯軍艦仲要用radio直接對美國軍艦講: 我宜家奉命來撞9你!
咁大地方咁多國土接壤,有天險都無用
厚巴最近少左入黎
又唔可以咁講:好似中共咁, 同印度喺圖傅有成個喜雅拉亞山脈隔住, 雙方想調動幾廿萬兵力開大片都冇辦法. 已經差好遠. 最多只係唔上千的小規模衝突 (仲要用冷兵器, 唔講仲以為係古惑仔劈友).
宗教戰爭嘅年代, 德意志(北, 中)同波希米亞都係冇天險
兩邊都係將‘火砲係戰場之神’奉為圭臬嘅同門
卡巴阡拿山脈囉可惜唔係喺東邊
Чорнобиль
交戰方空戰/制空權膠著下, 火砲/多管火箭的確係戰場之神喎.

而且因為好無人機修正, 導引跑彈, 令21世紀的先進砲兵更可怕, 步兵, 裝甲部隊推進前, 請先問過對方的砲兵
面子問題一次係咁 兩次係咁
以後邊有人比面你
其實厚巴最近點解唔見左人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞