[D505-] 抗俄衛國 167: 烏軍兩線穩定進攻

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
波蘭應該都忍咗好耐,等緊一個契機
根據俄羅斯法律, 以及先前既聲明,
wagner group唔屬於俄羅斯聯邦.
所以, 如果烏克蘭請求波蘭進入烏克蘭境內消滅匪徒,
並唔影響北約同俄羅斯之間既關係.

睇下北約夠唔夠吉士咁玩.

又或者, 唔洗真係出擊, 駐重兵喺邊境,
隨時可以斷你wagner group後路,
你wagner group係咪夠膽入基輔先?
呢單野好撚鬼. 大家睇左先.

MI6局長:中国是俄羅斯入侵烏克蘭的「絕對同謀」
https://lih.kg/3448148

https://www.theguardian.com/uk-news/2023/jul/20/china-complicit-in-russias-invasion-of-ukraine-says-mi6-chief

最鬼既係, 點解係MI6親自出黎講?
辛偉誠去撚左邊? 呢件事佢作為首相無理由唔知.
家下MI6阿頭親自出黎講, 辛偉誠顏面何存?
辛偉誠躺平躺到連MI6都睇唔過眼要暗寸佢一獲?
我諗每個人都有權講野既
如果無實際行動無乜必要由首相講
亦都減少外交問題
https://twitter.com/bigsac10/status/1682028391191711748?s=46

想問集束彈嘅子母彈係咪都係破片嚟
感覺同想象中差咁多
不過淨係校正彈就打中幾件都幾癲
MI6好少趌個頭出黎
辛偉誠講就代表開戰
美國應該要出聲, 為左保護糧食安全, 要儘快結束戰爭,
你俄佬任由糧食協議expire, fine, 加速, 俾F16同ATACMS.
梗係俾佢燒多陣,等啲非洲丐幫、埃及、印尼等所謂中立國屌下鬼,壯大聲勢再介入啦
中國事務佢龜縮左好撚耐.
本身佢係親中
嚇咗嚇, VOA唔係貼Austin本人而係Solomons嗰條友...
俄聯邦可能係全地球人口倒退最快嗰個, 直接為first world做埋示範
烏克蘭都唔好好多, 但係畢竟係防守方, 又冇殘酷對待士兵,... em, 只能期望唔好真係咁冧數
親共
死人較少, 但傷都至少10萬人. 仲未計平民.
DPICM要兼顧反裝甲(DP=Dual Purpose)所以個frag sleeve好薄

斜間部分

因為要賺到盡,
一個做白面去扮好人
另一個就唱反調
又可以塞住外交部把口,
等你門面上冇咁多名義發圍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞