[D505-] 抗俄衛國 167: 烏軍兩線穩定進攻

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
楢山節考
最少都要加碼防空掛
你唔好以為所謂既deep state咁神通廣大
德國工業強暫時搵唔到其他國家可以比擬。
(其實波蘭陸軍都好勁下,如果佢而家參戰,
wagner group再不足慮)
波的三國人口太少,經唔起俄國嗰種以量取勝
乜鳩DS子虛烏有

德法有咁既經濟同科技實力先有資格做大佬
波蘭而家係無條件去做
就算加埋英國都carry唔起歐洲啦
https://twitter.com/Military_idv_tw/status/1683487326234718217?s=20

NATO: 我哋就快按唔住波籣啦! 麻煩華格納同普京唔好再挑釁OK?
拿破崙係第一個走去迫和俄帝, define Congress Poland(1918年波蘭國境基礎)嘅人
波烏邊境大概係舊波蘭東境至Galicia一帶, 好神奇地出咗唔少猶太/東歐裔名人, 一大拃都走哂去美國
無論俄帝定蘇聯歷史都證明烏境從來都係打大仗嘅公廁地帶, 好鬼慘
基輔, 哈爾科夫, 近代史開片勝地.

喺果D地方做各類保險, 唔係賠撚死就係冇人買.
我知有fd都覺得我黐線, 但係烏克蘭值得投資, 只不過前提真係要打完仗先, 早排有Odesa網友貼咗炸中地標嘅情形, 根本冇人放心去嗰度做嘢
烏克籣重建, 人人都想分一份啦(其實我都想)

宜家開始慢慢研究, 邊D洲乜嘢係最有投資價值就差唔多啦.
投資既野,唔到我地諗啦,你有錢都唔夠歐美大公司爭

不過我覺得做下清理戰後遺留武器、重新將農地復耕呢方面都可以諗下
基建同商務係嘅, 只係諗有咩行好做
即係, 我發覺零零舍舍好多烏人做IT, 可能平得過印度人
我記得exhentai個server喺烏克蘭
你記錯,喺摩爾多瓦(好似仲要喺德左嗰邊)。

真正冇人管到裏hentai

將來烏克蘭掃還掃德左,千祈唔好連裏網server都炸埋
grammarly就係烏人開發的
樣唔似 80+,但都似退休年紀
打中咗啲咩
86歲上戰場啫未死, 16歲既未上戰場, 國家無咁快死.
你講完去search下. 波的三國加埋得600萬人口
之前都有新聞講過, 北約對波的三國既防務都幾虛下,
唔係考慮點保住波的三國, 而係考慮被佔領後再奪回來,
就係因為波的三國國土同人口都唔夠, 玩唔到烏克蘭咁既縱深.
如果俄佬打完波的三國之後撤退, 北約只會食塵, nothing to do.
咁r34呢? 個server喺邊?
咁好難怪Estonia咁刻意推e-residency, 好似預隨時滅國咁
86 歲有機會係囚犯個類,而家應該未燒到70+ 俄羅斯公民住。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞