[D505-] 抗俄衛國 167: 烏軍兩線穩定進攻

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
入晒水都有得整
其實點都有得整
只係值唔值得既問題
係多一架就一架既時候
拆晒副計抹番佢上番油都係在所不惜
其實都係拆件換件
執返去劏左佢做零件都非常有價值
車價講緊以百萬做單位
好多零件晒返乾可能都用到
係克里米亞大橋俾烏克蘭炸死個兩件係極端俄羅斯主義者,俾人炸死咗都唔值得可憐
點解要喺嗰度出現?
唔緊要,再炸過
愚公移山炸橋
so what? 火炮同坦克大減,拎支槍鳩掃?

btw,你之前都出晒名,俾人恥笑。

其實芬蘭未正式加入北約
樓上幾條傻西衝出嚟柒

https://lih.kg/bxNgJxV
佢哋真係好可惜,最大敵人唔係烏克蘭,而係自己人。

波波夫少將仲私下整佐3個無人機偵察聯隊,喺扎波羅熱反攻初期帶俾烏克蘭裝甲部隊好大損失。
唔可惜,俄國做得好
Girkin係咪擊落馬航個原兇?
#355 已經講佐,original sources from 烏克蘭軍方情報。
即係叫做輸人唔輸陣,做個樣咁解。

同集結大軍意圖強攻庫皮揚斯克,利曼一樣,宜家再強攻呢兩處,除佐想宣傳俄羅斯仍然能夠打落去之外,戰略價值上1d意義都冇,烏克蘭唔會因為俄羅斯強攻而改變南下反攻節奏。

除非烏克蘭改變佐策略,改以消滅俄羅斯有生力量為最優先,咁就會掉番轉頭,8月同俄羅斯打一場哈爾科夫會戰2023。
其實俄軍反攻對烏克蘭反而方便,
唔洗過地雷陣,打守勢波,好過硬攻防線。
所以會唔會改以哈爾科夫為最優先,視乎烏克蘭認為奪回失土/斷補給線,還是以消滅俄羅斯剩餘的侵略力量(10萬左右大軍,900架坦克,550火砲與各種多管火箭,俄羅斯陸軍最後可以攞出來的家底)為最優先選項。
#397 睇烏克蘭以乜嘢做1st priority。
一定係消滅敵人為首. 無理由任人攻.
防線可以唔打住, 但敵人反擊, 點都係優先處理.
同感

敵人攻擊時,特別係俄羅斯果種不惜一切代價,橫衝直撞式進攻,係消滅有生力量與裝備的最佳機會。

反攻上反而唔使急,甚至等F16參戰後,先一次過煮重米都未遲。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞