[D505-] 抗俄衛國 167: 烏軍兩線穩定進攻

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
唔好係呢度同佢打泥漿摔角啦
佢剩係想撩交嗌
ok
知唔知點解?

人哋俄羅斯用嚟炸烏克蘭嘅土地危害烏克蘭人嘅安全

而家烏克蘭用嚟炸自己土地唔係炸俄羅斯嘅土地係威脅自己

俄羅斯當自己兵係condom唔係命,所以佢哋會咁做

調返轉你自己諗下烏克蘭會唔會當自己啲事都係condom

中東越南柬埔寨未爆彈幾十年都未拆完,按照你哋講法俄羅斯冇命捱半年點解唔用半年打埋佢?
希望係用嚟炸俄羅斯領土同佢哋啲補給公路而唔係佔領區
BTW 支持你繼續係公海狙擊佢
你自己搵資料啦, 我唔會再答你野, 無謂幫你阿媽教仔.
總之集束彈可以俾, 唔鐘意唔好要, 係咁多, 完.
你鐘意屌美國, 隨便你. 反正到最後趕走左俄佬你都係要收皮,
同你嘈黎都晒氣.
何來自相矛盾?

對比戰略資源, 北約同俄國邊個多根本一目了然.
講戰意同指揮同樣係烏克蘭優勢.
打仗會死人, 突破地雷陣同戰線係需要時間,
呢啲都係必須接受既結果.
烏軍肯定唔止死兩萬, 至少三萬, 甚至四萬,
傷肯定超過十萬, 對比俄國, 佢地只傷不死已經好好.
從來無人覺得係一場易打既仗. 咩人會話好易打?
係啲五毛成日話, 連登仔覺得烏克蘭好易打贏俄國,
然後進度一慢就笑鳩連登仔炒車, 神又係佢鬼又係佢.
再講一次, 無人覺得呢場仗會係易打,
一個烏克蘭頂住左蘇聯亡靈, 係大衛vs哥利亞,
大家都相信大衛會勝利, 但無人覺得佢會贏得輕鬆.
要打幾耐? 根本無人知. 係你條友喺度打稻草人.

另外, 你俾人屌, 唔係因為你話要打幾年或者失敗主義,
係因為你次次入黎都係引戰撚, 通街罵戰, 搞亂正常討論,
行為令人厭惡.

順帶一提, 成日話連登仔點點點既人, 其實同樣令人厭惡.
https://www.kyivpost.com/post/19340
Another Russian General Killed in Occupied Ukraine
A Russian lieutenant general, Oleg Tsokov, was apparently killed in an overnight Storm Shadow missile attack on Berdyansk, in the Zaporizhzhia region, on July 11.

另一個西方source話係目前擊殺最高階俄軍
佢背後仲有另一個人

其實佢背後有班寡頭, 如果佢地唔支持打烏克蘭,
普京都未必敢郁手. 呢方面資料唔多就唔多評論,
不過睇完普利戈津兵變, 普京係一人獨裁既睇法有必要修正
趕走俄佬我點收皮?

俄狗收皮關我撚事?

你又作故仔?
係, 普里戈津叛變處理手法, 曝露佐普京似唐帝國皇帝, 周天子果類共主, 多過明清帝國果隻高度集權皇帝.
師兄以事論事都搞咩咁多負評
扎波羅熱方向
一開始烏軍裝甲衝鋒,但突破唔到俄軍戰壕同地雷陣
初期損失唔少裝備,烏軍最近調整打法
小部隊突擊加遠程火力打補給
推進係慢左D,但相當裝備損傷會減少
原因好簡單, 條友唔係第一次入黎, 有前科
佢亦唔係以事論事, 次次都引戰, 為嘈而嘈,
我上面解釋左.

另外, 你俾人屌, 唔係因為你話要打幾年或者失敗主義,
係因為你次次入黎都係引戰撚, 通街罵戰, 搞亂正常討論,
行為令人厭惡.

順帶一提, 成日話連登仔點點點既人, 其實同樣令人厭惡.
有乜好嘈
烏克蘭權衡使用DPICM利弊後依然話要咪俾佢囉
秋意龍你都唔識?
事佢老母
wagner group新聞真係睇唔透.
https://twitter.com/new27brigade/status/1679325777085759488

華格納咁樣俾國防部食咗

又行番老大哥僵化腐敗條舊路
華格納咁樣自爆真係文明世界喜訊
出哂名5毛, 同Giotto一9樣.

甚至有人有證據, 秋意龍此人, 乃港奸/國安認知作戰打手劉正喺連登的分身.
無證無據就無謂講.
黃世澤唔可能證明秋意龍係咩身份,
連尼住一定唔會提供俾佢.

佢係咩身份都唔緊要, 唔影響我地對佢既態度.
引戰撚一律無視, block唔block就悉隨尊便.

做咩冇人理佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞