[D505-] 抗俄衛國 167: 烏軍兩線穩定進攻

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
美軍喺嗰度
美國想繼續消耗俄
唔想烏克蘭贏得太快
最好大選前先贏更好
但變相烏克蘭要犧牲更多先
其實軍援議題唔會有太多選票
國內經濟民生先係重點

不過想俄佬死就事實黎
但用戰勝俄羅斯黎助選氣氛都唔同晒
容易連任好多
https://youtu.be/z94txHP0_JU

雙方Missle exchange,鬥炸。

https://twitter.com/new27brigade/status/1681815569937616897?t=icPr9cBvP7yja6NewEDBRg&s=19

除佐攻擊odesa港口,仲沿航道增加佈雷,阻礙商船進出。不過俄羅斯咁玩,就算有土耳其派軍艦護航,一般商船都唔會去Odesa(一般民間,商業保險唔會賠)。要來往Odesa需要有特別安排,睇下土耳其同西方各國技術上點安排安全走廊令商船安全進出Odesa。
https://twitter.com/new27brigade/status/1681963043918606336?t=kxwyBytbszNBFLOUEx636g&s=19

解讀:Odesa同基輔一樣,都要部署3個連的愛國者/SAMP-T防空飛彈
BTW,P800原來設計係攞來針對美國航空母艦戰鬥群。
契哥打契弟
睇唔到

類似嘅嘢
俄爹呢招絕阿
口交部會唔會譴責俄爹?
領事館應該直接係當中國領土?
還記得,當日美軍炸中南斯拉夫駐南斯拉夫大使館,
成日中國人民族主義上腦,喺美國搞示威。
如果俄佬炸中左,南斯拉夫人敢唔敢去紅牆示威?
原來呢幾日俄羅斯動作,都係勒索中共同習近平

1. 果6萬噸糧食買家 = 中國。
2. 中共領事館被俄羅斯飛彈襲擊波及。

宜家我真係有理由相信,中共入面d親美派,包括秦剛都係普京有份協助清洗,目的係為佐將中共同習近平綁上同一條船
到底要幾蠢先會走去親俄?
亞美尼亞同哈薩克都識揀啦
邊個炸都好啦
總之最衰美國佬
就算佢自己炸嘅都係最衰美國佬
呢個問題,提督你問習近平條白卡佬啦

佢已經去到逢美必反的地步,但精確d來講習唔係“親俄”,係“利用俄國與普京”,習近平只會“親自己”。

宜家普京無差別襲擊,波及埋中共,其實亦反映普京(仲有背後班寡頭)唔會甘心,從此乖乖地做一隻聽中共同習近平話的狗。
打呢啲要用神盾系統去加大警戒距離,仲要搵啲DD當肉盾喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞