【Disney+】秘密入侵 劇透討論區 (2)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
由佢隻腳行得開始
點解變身件連衫都可以變埋咁勁
係 佢番黎係近排既事
結局就係Fury 同Skrull 做愛
本來好地地用電影卡屎拍好似內戰咁玩大堆頭,自己打返自己。

已經好撚正,對立同時又要估下係唔係自己友。

有啲似未來戰士2打T1000咁要發現變裝已經好營造緊張氣氛。

依家雷聲大,但係最後一個英雄都無。

口水多過茶咁多集,最後on99完場。

明嘅,錢唔足搵唔到多英雄。

屌啦星煱勿先都出咗樣,最後起碼都真身打返變裝。兩套甲對打下都好。起碼都可以睇下Ironman 戰甲回憶下。

最後係乜撚英雄都無,等於變形金剛出電視劇。

成套劇口水多過茶,最後變形金剛都無個係兩個人類隻揪咁完一撚樣。

頭幾集真係唔錯,好期待會發展成點
第六集真係屌你老母
Drax個下應該係對應佳亞話要幫父母復仇
好唔緊張,CG好假
你咁講,咁hulk點解釋?
你會期待已經係大錯
我第1集hill死已睇到玩完
唔掂喎
任佢up姐,話佢之後覆診個陣俾人捉都得㗎
個人覺得成套最好睇係第一集
Thanos 果個魔法師啲技,驚奇隊長爆招都用到,咁之後唔駛叫復仇者聯盟,叫復仇者隻揪就得
問乜都無用
今集俾人爆頭
但rocket死! 然後就冇自endgame後最好睇既一套戲-GOTG3 既出現!
一路都係mcu粉
呢幾年真係心累
所有戲都有入場睇
連miss marvel she hulk都睇埋
但係一次次辜負我地既期望,ds2 黑豹 雷神 antman全部唔撚柒掂
劇更加唔使講
老老豆豆,已經無咩興趣知道之後multiverse會點,連單一宇宙都可以拍到屎一樣,已經唔想追了
但Disney plus d港產片上得好快
關rocket死咩事
Loki 2唔好爛
作為marvel fans我覺得黑豹幾感動喎
同埋係唔轉人情況下,其實算拍得唔錯同合理
力架隊長嗰啲仲有乜用
睇到好辛苦
而家mcu連垃圾都不如
所有故事線都崩壞曬
全部嘢都吹到好大,不過影響細到影響唔到另一作品
下下都地球收皮,不過次次Avengers都唔喺度
我明白冇可能下下都用萬能key解決啲嘢,不過啲角色連喺自己擔正嘅故仔入面都發揮唔到作用,次次都係新人救世界真係睇到好辛苦
我唔洗要咩epic battle
mcu嘅故仔本身就好「私人」,每個角色都係學咗啲嘢或者領悟咗啲新道理嘅時候,順便救埋其他人
而家好多phase4打後嘅故仔都係,舊英雄好勁好勁不過解決唔到問題,格硬要靠新人幫手
你的確可以好輕鬆咁完成個故事,不過你嘅角色從此唔會再有任何深度
以前點解ironman同巨腸咁多人鍾意,係因為佢地有血有肉,你知道佢地嬲乜著緊啲乜有咩解決唔到嘅問題
而家個個角色都好多花招,仲有好顏色人種比你揀,不過就唔會吸引到我地,因為佢地就係膚淺
所有mcu角色而家已經變咗做一個個template,每一套作品都係複製貼上劇情
marvel唔會改變啲乜嘢,反正忠實粉絲屌佢地都可改寫成係hater潑屎
我已經唔會再對marvel有咩信心,我可能會繼續睇下嘅,不過唔會再深入睇佢啲垃圾作品
Marvel Studio唔再值得粉絲再投入咁多時間入去

仲諗住玩下膠
愈寫愈嬲
恨鐵不成鋼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞