【Disney+】秘密入侵 劇透討論區 (2)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
因為俄佬打烏克蘭,所以用咗四個月時間重拍+改劇本
老實講佢文戲算係唔錯 亦都唔吝嗇整死啲角色去凝造個威脅
一直都俾人垢病 格局太細 尤其係成個宇宙都發展到咁大
睇唔明成本點解可以咁高 除非話疫情個陣拍成日delay 同埋換手搞到要不停補拍

佢套戲啲bug真係多到數唔哂
佢戲內解釋係怕俾啲skrull 拎基因 copy埋超級英雄嘅能力所以唔call人幫拖
唔知佢點運作 佢意思係拎到佢基因就可以完全抄襲? 經期俾宇宙射線射到改變基因就話啫 就當黑豹呢啲食藥都抄到
鷹眼呢啲純人手技巧抄唔到啦
尚氣 蟻俠呢啲玩武器,玩裝抄唔到啦
奇異果靠學嘅玩魔法抄唔到啦
唔好講唔幫 奇異果連人地無書讀都幫 呢個毀滅人類危機一定幫 退一萬步講 佢地好忙 鷹眼都一定得閒 佢都退埋休
仲有以前Mother Fucker一手都搵到一堆觀眾唔識嘅英雄啦 又有新力加隊長 又有雷霆特攻隊 而家要靠自己打?

講番反派真係is a joke 明明輕鬆㩒屌 就變到智商off line 滲透到咁多高層 直接鳩射核彈咪搞鳩點 又唔怕輻射 都唔知咗執著啲濕鳩基因做乜

同埋本身套戲正反本來係圍繞安置唔到Skrull先開波,就變咗得龍媽一個角色真係care 真係以其為主軸做嘢
Mother Fucker 同經期 應承完又做唔到 走哂去太空搞自己野 又繼續當人地工具人 成個Nathan 咁抵屌 Nathan問人借錢都識講句 BB氹下人 當Talos 都一路講幫幾多MF佢就一句唔該都冇
反派一開始都正正常常為左要搶地球而做嘢 超級撒亞人都係手段 而家就倒果為因 變左悟空咁 為左可以染新髮色先撩人打交 連自己友都冧埋 真係反智
唯一一正常角色就係龍媽 係得佢先係由頭到尾有掙扎 有諗要為族人點做 佢想幫老豆 但聽到佢老豆個plan真係幫唔落 聽完都少少想笑 天真到唔識講 用討好人類黎換取居住地方 點幫得落

而家整個list講下佢臨尾個集要點先完整到
1. 核心整到個方案係解決族人問題 唔可以係一開始反派唔搞事都整到 如果唔係反派同 Talos將軍就is a joke
2. 打贏反派 要合理方式 話晒Ironman3隻病毒都講到佢無限再生
3. 解釋你老母經期做緊啲乜撚唔幫手搵
4. 解釋外界知俾人秘密入侵係咩反應(唔知偷襲總統算唔算已經俾世人都知)
5. 講幾時開始換左鍋物先
6. 滲透做各國政府高層嘅Skrull點處理
7. 鍋物先照左咁耐輻射 基因突變變地球超人未
邊洗搞咁多
而家都有幾個反gravik
下集淨係收左gravik皮就話其他skrull原意唔係咁就大團圓結局啦
Armor war好似話接住Secret Invasion 條線
True劇本已經寫好
將問題簡單化由過百萬人居留問題 變單一問題
我都以為推到入去總統會係咁先
醫院個幕好唔合理
總統受重傷醫護得幾個
Fury直接俾班醫護送總統入房
Fury明知Rhodes 係skrull 又唔揭穿佢 明明Sonya都知射手腳都會變返綠色
我當Fury知班保鏢都係skrull 佢都大可以脅持返假Rhodes 走人
點解反而放返佢等佢任搞總統
反而我唔明點解老豆死左
個女去安葬佢時都唔用真樣
Tony死左可以點講armor war?
1) CG好貴。
2) 龍母演員費咁貴,俾左唔好嘥。
講Rhodey比人偷咗身份後
政府唔信佢拎走對套甲嘅使用權?
或者講noway home 比Damage control沒收咗嘅Stark 科技?
其實大約24:57左右 有一個位佢出手截停總統 之後總統個樣都

當然可能係我諗多左姐
想睇多啲sonya
比旅行車佢。最尾仲比戰機佢用(Avengers 3)
Sonya仲有殺氣過主角Fury
當然唔排除Fury特登扮廢,最後一集反cup
變灰講左半句
一集搞死一個有理念嘅MCU 反派,成套劇最多亮眼位就係佢
我純粹覺得佢好好笑
要唔要be your besties
希望好似captain 咁,最後講埋成句
得返一集,9成爛尾
最主要係想攞驚奇血!
Falcon and winter soldier 原本講virus
跟住因為Covid而改
得個6集講咁大件事我諗都爛尾 係睇龍母同Sonya 既演出好睇少少.分分鐘得30分鐘
新一集多返啲野睇但係一野玩爛gravik人物設定,由冷靜理智心狠手辣嘅領袖、變係咁殺自己人嘅獨裁暴君
Sonya好好戲
第一集個種不斷諗啲人係咪skrulls嘅懸疑感已經消失哂好可惜,其實過百萬人入侵可以好好發揮呢種唔知可以信邊個嘅懸疑同絕望feel
屋入面chok住揹背囊槍戰投入唔到
犯駁位都廢事講,希望結局唔好爛得太離譜
呢套野開之前好大期望,唉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞