【Disney+】秘密入侵 劇透討論區 (2)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
選角其實幾好
演技好睇到顛

主要角色
Fury Talos Sonya Giah Verra人物描寫都唔錯
一開始個緊張 懸疑氣氛都營造到

係最後一集劇情一般水平
劇本唔係問題根源啦
最大問題係Marvel仲未知啲劇嘅定位係咩
吸新fans又唔係,擴展宇宙又到喉唔到肺咁
啲writers都好難交到好貨出嚟
所以captain marvel 先係終極大仆街,講完話幫手搵星球轉個頭冇咗件事,又冇參與過任何討論,得Nick fury一個搞晒呢單嘢唔係我跟開,連客串講兩句都冇
反派比人穿肚就死? 絕境病毒唔係可以治癒架咩
其實就算搵到個星球,以地球科技根本都唔知點送佢地去。根本呢個係shield冇可能完成的任務。
佢地有方法黎得地球既自然有方法去其他星球既。
咁根本唔駛靠地球人啦。

同埋如果個星球係適合佢地生活,即係好可能有土生土長的生物,到時要去侵略佢地?

其實最簡單係在地球唔知邊度搵個島俾佢地住。香港咁細都住到幾百萬人啦。
不如話係發夢,happy ending完撚左去大家開開心心BBQ仲好啦
即死既攻擊好似唔得
唔係Iron Man 3飛機上面個恐怖分子都唔會死
果然係Disney Junior劇,孫悟空七十二變
Kim possible 都有劇情過佢

2億除左用黎請班明星,其他應該係零,劇情零特效差,得英女皇表情,其他個個木口木面收錢拍完算數

唔識拍比翻電視台或者Netflix 拍啦
演員演技再好都救唔返咁嘅劇情
今集啲對峙基本上都係搵嚟做,之前識射手腳迫Skrull現型個Sonya去咗邊
係帶出咗Sonya同Giah,但Giah個能力開晒bug下套唔知點樣連,唯一可以期待下嘅係唔知之後有冇得見到Sonya同Valentina交鋒Giah一個隨時夠抽半隊Thunderbolts
但鍋物先套衫係醫院衫?好似係civil war之後學行路嗰時嗰件衫?
今集得35分鐘有D唔夠
觀乎個Ending
講幾句就和解+Nick Fury返太空
真係少少小兒科
Fury 係咪要Phase 6先返嚟?
可能會搵到一個星球係有生物但未有高級生物
毛利人去紐西蘭嘅時候個島都係冇人
Giah一個唔係夠抽半隊thunerbolts,而係夠揪全隊avengers(包captain marvel)
Thunderbolts係佢心目中究竟有幾勁
而家Giah係有埋反派能力 唔係Avenger咁簡單
Marvels都已經有
成套野都on9
Fury入幅射區話咁快就毒到嘔電既話
龍母就咁放人
咁班人一出黎咪死尻哂
呢個都勉強解釋到佢哋比人困咗咁耐都冇事可能食咗藥或者打咗針次類所以免疫掛,出到嚟所以冇嘢
Thunderbolts果堆應該只係強化人類的級數,龍母(hulk或者cm)一隻手指已經彈走佢地啦。
下 個Fury唔係Giah扮架咩
Giah要扮到又嘔又震證明真Fury嚟到都會又嘔又震
原來最尾一集先最爛
CGI同劇本都出曬事
之前已經有人講點解唔送佢地去Thanos退休果個星球住

btw套劇實在太爛,爛出新境界,太多唔合理9做ge位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞