【Disney+】秘密入侵 劇透討論區 (2)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
啲小動作/習慣除左少部分fury呢啲極度小心嘅人之外
邊有人真係會留意噏錯名
同埋習慣呢樣野雖然可以學但好多時潛意識習慣係好難學
喺小動作/口頭禪度揭露skrull 都好合理
做唔到個威脅出黎
成百萬skrulls黎咗地球 有1%出去占據有權力嘅位置都已經好cls
係要好似漫畫封面或者talos談判個幕咁 全部人都係skrull個種feel 咁呢套唔出英雄 咪安插落去成個政府系統都係skrull 等fury打個陣call友backup點知全部都係skrulls個種絕望感 先justify到佢孤軍作戰
唔係要gravik係咁變黎變去 咁你變身副總統帶條俄羅斯傻鳩殺入白宮都得啦
talos忠犬咁成世做工具人 死都係為咗精神攻擊fury
MCU嘅地球面對過無數毀天滅地級嘅敵人
身為第一大國元首嘅保安
因應可能面對嘅威脅而做好萬全準備好合理
真係等另一個Boss過嚟先叫Avengers就死得
仲要而家連一班用普通武器嘅“人類”都打唔贏
但佢又同原本個個約法唔可以傷害nick
咁又唔好咁講
大家都係求娛樂睇下片啫
好聲好氣問又無乜野
其實佢咁問到我都要諗一諗先肯定
始終呢套野太多伏筆,又每星期先一集
好快唔記得之前既野
我都係返睇上集先肯定我答案

套劇我真心覺得好睇
係每星期一課集搞到好似拖慢晒咁
其實有個幾奇怪問題
Gravik第一集已經親自變身扮唔同人跟縱監視Fury
要殺Fury根本大把機會
殺Maria Hill但唔殺Fury唔知咩玩法

Rhodes又係
佢做得絕d直頭交Fury個人俾俄佬都仲得
大把機會殺但又係到要Fury老婆親自郁手
其實而家avengers有咩人
official 嘅係咪得返war machine, falcon 同Hulk
擺到明唔會殺第一集已經講
呢下叫佢老婆親自殺佢都似係想精神攻擊
你當散左啦
我都覺得有啲怪
老婆同Fury唔係應該第一次見面開始 之後拍拖結婚都係Skrull黎?
點解Pricilla會同老婆話唔可以傷害Fury
Antman/Wasp應該都當係avengers
可能Pricilla純粹唔想害人

又或者過兩集會講Pricilla真係識Fury
所以我上面先問啲「弱智」野
Like a Band ?
會唔會係skrull show左自己真面目
跟住黑妹見係外星人又想同fury一齊
驚種族差異下skrull最後會傷害fury
所以就落呢種約定
單純自己就死但唔想其他無辜者受傷嘅概念
不過可能之後又會話本身識嘅
班編劇想亂玩都吹佢哋唔漲
佢依家一集時長咁短 集數又少
跟住留一大堆嘅伏線俾觀眾
之後又唔拍哂 拍拍下就中斷系列
真係會降低吸引力
咁佢真老婆死左幾耐?
真果個War machine 幾時死左?
好睇咩
因為Pricilla唔想隻Skrull用自己個樣去傷害人純粹真係好人
Like Beetles?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞