(2022-23 Welcome CP3) 金州勇士球迷討論區(210)Golden State Warriors

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
誰不在誰難看 勇士將與追夢綠簽下3年合約

陳志鴻
2023年6月26日 週一 上午10:13

就在Jordan Poole被交易後,NBA知名記者Marc Stein在Bleacher Report 撰文,金州勇士即將與追夢綠Draymond Green簽下3年合約。

Draymond Green在6月30日成為非受限自由球員前,提前選擇放棄下季2760萬美元(合台幣8﹒4億元)合約,不過外界都認為Draymond Green會重返勇士,果然在Jordan Poole被交易後,就傳出Draymond Green將與勇士簽下3年合約,Draymond Green曾揮拳毆打Jordan Poole。

NBA 知名記者Marc Stein 在Bleacher Report中撰文:「我繼續聽到來自灣區的強烈信心,即將達成一份多年合約,讓Draymond Green留在他一直在的,對的地方,據聯盟消息人士表示,對33歲(Draymond Green)來說,一份為期3年的合約是當前流行的預測。」

舊金山當地媒體《KRON4》記者Jason Dumas曾在6月19日報導,Draymond Green尋求一份3年合約,可以與Stephen Curry現在的合約匹配,都在2025~26 球季後結束。

雖然本週稍早Draymond Green暗示下一份合約應該有1億美元(約台幣31億),不過ESPN渥神(Adrian Wojnarowski) 6月20日就報導,Draymond Green與勇士註定重聚。

https://tw.sports.yahoo.com/news/%E8%AA%B0%E4%B8%8D%E5%9C%A8%E8%AA%B0%E9%9B%A3%E7%9C%8B-%E5%8B%87%E5%A3%AB%E5%B0%87%E8%88%87%E8%BF%BD%E5%A4%A2%E7%B6%A0%E7%B0%BD%E4%B8%8B3%E5%B9%B4%E5%90%88%E7%B4%84-021330281.html
ant今年有得頂薪提前續, 狼最多打多年就要拆
原來不殺仔係肥佬黎
佢當自己老幾呀 邊個得閒追擊佢
天要下雨娘要嫁人
咁大盤生意, 梗係做個對球隊同老闆最好嘅決定
同埋佢到今日都好似未明JP個問題係邊咁
都唔好講佢打到有幾柒, 令團隊氣氛唔好
佢最大個問題係張約, 黎緊幾年卡死哂成隊波呀
打到識飛就話為咗佢踢走啲元老姐
但可惜唔係丫麻
成日話三老幫佢講說話, 大佬呀出黎做野, 一日仲係自己人唔通槍口對内公開屌鳩你咩
locker room關係好唔好我唔知
我只係交易後 JP秒delete dray ig
同埋 curry唔點頭 JP點會走到
佢真係仲未睇得清成盤棋
由佢啦,係自己個狗竇講乜都得
Curry klay點左頭
Curry klay 點左頭
Curry klay 點左頭

要講三次先得
咁klay又唔肯定
但之前有講curry 有 involve轉會嘅意見
G位換走半主力咁大影響好難唔預早通知咖哩先
死亡凝視
其實仆頂本身都係預留一個
無冠仲要打到咁柒點幫你啊仆哥
playoff防守好似打少一個咁
是但啦 巫師下季總冠軍㗎喇
而家green 好似話要100m/3 years 有冇專家分析下個salary 影響
其實睇佢點offer 個累進/退%
3年後to/po, 又睇下最後加幾多保障額咁, 遲d cut咗佢都有錢落袋etc
下年就可以睇到仆唔係勇既表現係點喇
真心覺得佢唔會有好表現
有邊個可以拉空俾佢射波原地插花拉唔到空位
KT某段時間仲做埋替工幫佢打控球
你同我講KT唔想佢走
簡單講,仆今年一次過得罪哂隊入面3個大佬
走係100%既事
咪就係你幾時見過淫klay打埋控球,咪就係上季,如果阿仆控到波就唔洗大傷廢佬出黎控
先前遭到勇士交易到巫師換回保羅的普爾,看來確實在勇士內部人緣很差!因為根據《The Athletic》勇士隨隊記者卡瓦卡米26日爆料,目前以他所接觸到的勇士球員,沒人對於普爾被交易走人感到後悔,更難堪的是,勇士全隊僅有庫明加一個人在社群告別與祝福普爾。

其實普爾早在上季季前訓練營爆發遭到卓雷蒙格林揮拳毆打事件後,待在勇士就處詭異氣氛,因為大部分勇士球員都站在不滿普爾態度太過囂張的卓雷蒙格林那邊,普爾上季擔任替補期間與季後賽表現都很低迷,也讓勇士不想繼續浪費時間在他身上。
你當打到25-30分場但贏唔到波果啲囉
下年廢鳩30M人工
勇士總薪金210M左右
超稅線45M
要交200M稅
除非30號前買斷CP3
1000萬左右唔會有好過lonney既球員 尤其是中鋒位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞