(2022-23 Welcome CP3) 金州勇士球迷討論區(210)Golden State Warriors

1001 回覆
3 Like 4 Dislike
佢後備係可以拖慢節奏打陣地, 就算贏唔到都唔會話太多To失分
最大嘅疑問係佢能唔能夠同Curry同時上場, 正選打開嘅快節奏傳切佢肯定跟唔上, 防守上變得更老更矮可以點補救, 仲有Closing lineup擺唔擺佢
咁後備就要係後備時間出
唔需要因為佢係chris paul而諗要放佢同正選一齊上
同埋我諗勇要佢主要目的都係帶二陣
打半季二陣係有進步嘅 自然有其他人會同curry一齊上場

同埋真係要講 curry搭波狗防守好過搭仆啦
同埋進攻波狗都係可以照打1號位搭curry無球
除左大清其他人持球都驚控甩波
咁係因為klay食緊二佬級人工但做唔到二佬野姐
本身見頂都係expect佢做三佬,佢做三佬合格有餘
題外話 有冇CHING有買開波衫
想入手件 2021/22 city edition
求神拜佛佢同Curry唔好受傷啦

陣容上季後賽最大嘅兩個問題, 高度同Spacing都未解決, 睇埋底薪補到咩人再講, 期望就唔太大
上季防守都冇埋
咁公道一句,就算當打個時都冇
不過佢個時靠屈CNS夠做
而家冇咁多人做pick佢冇咁多空位
變左好多時tough shot或者監粗要單打
Mainly 都係因為套”傳導”個個都識mark
咁邊個問題我就唔講了
杜撚未嚟之前佢係有postup, 19年Finals佢連面框單打都有埋
傷完之後對腳就真係冇晒爆發力, 好多時一接波嗰吓嘅attack closeout擺脫唔到對手焗住變運球單打
佢都係時候轉型做多啲定點C&S, 好似晚年Ray Allen咁, 留返力防守頂吓三四號位
後生個時可以恰到矮仔
但始終唔係主要手段
不過對腳有力就可以過到下人
而家又老又傷真係…
又唔好諗咁多
不過希望有波縮可以多番啲wide open shot
仲有好多不穩定因素
廢鳩未簽番
我算GP傷好又唔知得番幾多成功力
得番Moody Kuminga叫後生
新仔又唔知用唔用得
其實真係數起身係得8人輪換
唔太夠人
話說可唔可以叫david west返黎教低位
順便同波狗相聚下
Playin 見
仲有Gordon 失驚無神alley oop
木狼係咪痴左線又續個中鋒
分個黎得唔得?
佢同肛塞係唔係咁鐘意儲大肉棒
首先你要有錢 明顯勇為左豪華稅 慳一蚊得一蚊
你問老底邊個願意黎仲好喇
Naz Reid
有3有D, 對勇個時成日拎20分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞