NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報32 等埋個$2000消費券就買卡

989 回覆
5 Like 2 Dislike
比較想知Cablemod咩回應
除左cablemod 仲有邊個牌子90/180轉頭好用
如果乜野第三方野都唔保, 咁直接去tb 買算啦
一樣會出事,建議唔撚買, 從根源杜絕
4070好似有8pin版本

用緊7900XTX好安心
Cablemod係美國包整,燒頭驚西
是咁的年幾前既機用緊x570 motherboard
4750g cpu
一直無買display card. 宜家平左想買番得閒打下機,個底板同粒U有無限制只能推郁邊代以下既卡?3060TI ok? 或者有無推介?
無限
你火牛幾多W
耶蘇今鋪真係好心做壞事,test到講咗句用家插唔實係燒嘅原因,結果就比成堆廠執咗用黎推卸責任
800W hardware 0知識,唔係會有機會motherboard同cpu會限制gpu既上限?
邊代以下
RTX 60 series 都得
thanks a lot! 我本身以為40系會推唔郁,因為舊板舊U。
會唔會有itx 可以裝到ek 360 aio + 323mm 嘅顯示卡
成話插唔實
點解唔出返卡扣款
又將問題轉移到消費者度 班廠真係易做
咁老實同佢講用第三方野?
同佢講用PNY送條線燒,要比線的話,扲火機燒燒佢囉
8轉12pin最大差四倍輸出,想做有料測試員就去馬話唔定耶蘇測出嚟係燒嘅其中一個原因,如果出有扣都燒就好笑了
如果係災情嚴重果期應該會換的,而家擺明賴地硬
睇吓呢件事發得夠唔夠大,發得夠勁就光速換卡息事寧人
分明就係QC問題 不過依家廠一定唔認 話係用家問題
支援360 AIO嘅SFF case本來就無咁滯
無論大廠小廠甚至小作坊

不過近排有, 大廠賊船2000D
外國小作坊有Sliger SV590
淘寶都有一個小作坊整咗款so call 360AIO+全鋁版meshlicious
NVIDIA又有返4090FE賣
可以衝了
打算砌過部機

顯卡部分買全新4070 , 4500-4700左右定買二手有保3080 好?
3080 2手2千左右你先好買
燒左咁多佢唔敢再試就知咩料
正正就係有扣都燒,合規格pcie 頭一定有個扣,northridgefix 已經屌柒好多次,根本你插咗入去聽到click 一聲都會鬆翻。
咁易燒頭已經係造工出廠問題啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞