NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報32 等埋個$2000消費券就買卡

989 回覆
5 Like 2 Dislike
想問今代4090係咪有平買平算? 丐咭都得?
我上網睇好少少都要tuf
揀個保養好既代理
4090唔會差太大,asus又貴到hihi
香港有保養好既代理咩
因為我係呢個YouTube 見到
https://youtu.be/Qa4A12gQTHw

Tuf 已經只係中間 pny msi 個啲好劣
得少數咭跟得上老黃建議嘅chip
平貴其中一個因素係散熱問題
貴d散熱好d
平貴其中一個因素係散熱問題
貴d散熱好d
40系全部散熱都overkill,比多舊錢買用唔著既野做乜
乜嘢叫跟得上老黃嘅chip?

咪鬼睇呢條垃圾片啦,無端端走去比較power limit可以超幾多做乜?邊有普通用家會走去加power limit㗎(除咗啲跑分極限超頻玩家),驚條線燒得唔夠快咩,大部分人正常玩法一係undervolt一係減power limit。
仲有佢張溫度比較圖 靜雞雞蚊走pny做乜
明明睇其他評測 pny溫度係好過好多貴過佢嘅卡
不過保養邊間好我就唔評論啦 要試過先知
呢個channel好多人當fps benchmark咁睇
msi 衰過4天王仲話3大廠
12vhpwr條線最高600W
我唔明貴果D比咁高供電做咩
明明最平果D4090 14+3供電都夠哂用有頂
Budget 3000幾 想買張顯卡放外置顯卡盒,有咩好介紹?
1650 買到兩張添
買4060ti 好唔好?
想問下pny 4090掂唔掂? 平幾千好癲
Pny係四天王之一,以下分享一下Zotac嘅威水史,參考完之後你就明白點解要咁小心四大天王

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60030&snA=615243
最多人買係中間個堆
Leadtek冷門到無人試
四天王係INNO3D ZOTAC COLORFUL GALAX
唔熟, 咁PNY係 >四天王 定 <四天王
四天王,不過有五個咁解
1080Ti 升左上4070Ti 完全無感仲衰過之前
chrome開youtube一邊播片一邊開其它tab/網條片會疾
obs錄片又食多左GPU
之前用1080Ti嗰陣只會用20%依家同樣setting居然用到60~70%
用PR同PS係順左些少,真係得些少
有無人知點解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞