NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報32 等埋個$2000消費券就買卡

989 回覆
5 Like 2 Dislike
買dual都夠平$100 ,終端2499
但兩扇?
40 Series 都出咗接近一年
依加竟然最hit係3060ti

老黃清倉大法又成功了
咁係因為香港個清倉價抵屌姐
40 系定位真係好成功
專登定高啲,幫自己清貨
core仲少過6800xt 屌你老母amd
以MSRP黎計 佢6800XT 對緊 7900GRE
7800XT要對番 6700XT ~ 6750XT
賣番480USD其實幾吸引
唔知8月尾見唔見到街
就算係咁,都係7900GRE吸引啲
79XT慘變智商卡
79XT 6千頭港紙都ok抵嘅
鬼叫AMD新貨唔生性,代理又唔入舊貨
年頭最尾水6750xt $2500屌打3060Ti
https://youtu.be/MbVLlibuS3M
50系我已經知老黃點落刀
收返埋4090ti > 改名5090
4080=5080, 加埋DLSS4先快過4090
收工
唔出奇,按照AI大熱呢個勢就係唔憂做

就算AMD下代生性,到時候又會話AMD死Driver冇Ai冇光追冇生產力。皮褸狗唔會返轉頭,而AMD又可能跟住同流合污
AMD肯定同流合污,仲賤過N
70系出post串鳩40系n卡少vram叫人揀多vram既60系,轉個頭自己又出埋啲一鳩樣少vram既卡,個價仲要跟住n卡個價黎定,正仆街
有班人吹奏a卡仲on9過吹奏n卡
AMD6000系早減過NV30系半年有多,上年就見到唔少平A卡。仲有7900XTX平過4080二百鎂算係還可以,係release 7600開始就有同NV同流合污嘅味道。

NV由頭賤到尾,AMD都係呢幾個月先一齊撚狗
amd driver出事又有排搞
成功令我繼續等
想問下而家買4090 , 個電源頭係咪已經改左 ?
https://www.pcgamer.com/next-gen-amd-rdna-4-gpus-reportedly-wont-compete-with-nvidia-at-the-high-end/
AMD下代RDNA4唔會有高階產品
如果Intel都發唔到力,等等黨準備好2年後俾老黃抽插
Intel最勁嗰張都係低階
我都唔知點解呢個post啲人係咁吹奏amd
5700xt 6700xt 3070 4070ti都用過/緊
AMD體驗真係極差
5700xt就熱到傻閪 一打機好似坐緊飛機咁
6700xt coil whine嘈到傻閪+核心溫度同熱點溫度相差成30度
兩張卡間唔中死driver不在話下
至少我換咗nividia之後完全冇出現以上問題
Amd?好人好姐有返少少錢寧願俾貴少少買nividia
之前美馬見過一堆900鎂直送香港
而家無曬
AMD我估係得顯示卡被人屌得最耐,屌CPU嘅人真係好少見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞