NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報32 等埋個$2000消費券就買卡

989 回覆
5 Like 2 Dislike
用唔用電唔係睇佢叫60定70
應該睇個model嘅TDP數字
出面街價20000個個都知
唔限砌機個個都係買完轉手出去執幾千
不過加個限制砌機 礦潮都已經係咁做
唔咁做砌機用家唔會買到想買嘅卡
我見條友好似都淨係砌咗一個月
而且見佢塊版呀顯示卡都用rog都唔平所以有啲心動
利申 外國
外國(除咗台灣美國)就唔同講法喇,全部件都仲有保養嘅話我覺得抵屌
如果萬零蚊屌部3080/3080ti慳幾千蚊會唔會抵玩啲?
定直接屌4080?
含淚355 usd 屌左4060ti
抵唔抵要睇埋其他咩料
不過3080又舊幾年又有礦卡風險又食電啲又熱啲,二手唔係特別平都唔買啦
799, 6400 ja
之前巫師三DX12一直彈game嘅原因終於搵到,竟然更新底板BIOS就解決了,開光J都唔彈game

7900XTX真係幾好用
你用邊塊板?
Rog strix B550F gaming

話時話5800X3D打機幾好,不過好熱
等我又試下先
平日無咩事都唔會搞個Bios
香港邊到用到消費卷買4090最平
準備出過兩日出埋尾數就買
水魚節買啦,送精美文具一枝
有消費劵就梗係加價啦
有人用呢一個Code買到gigabyte 4090
唔搞bios只適合intel,amd要yes就要追住bios更新
由5600X升級做5800x3D,感覺效能冇升到。然後第一件事諗起bios,我都唔想flash bios

好怕做漏而更新失敗
唔係隻隻game食到3d cache
所以諗緊係咪買番60/70u 最抵玩
咩都食到先
要食果時唔好後悔就得
3900X轉5800X3D 會唔會有好大提升
打機黎講勁好多
多工性能會下降,但打機性能有大幅提升

換呢粒要睇埋本身自己用咩解析度同顯示卡打機。如果本身追求超高FPS,1%low要勁,呢粒U係AM4socket嘅最佳選擇
是但啦
顯示卡又唔係必需品
腦場仲玩呢招咪唔買囉
本身用緊2700x 加1080ti
前幾日prime day買左5800x3d
諗緊1080ti換唔換埋佢好
但4系好似好唔抵
買3070 3060個d又好似同1080ti差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞