NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報32 等埋個$2000消費券就買卡

989 回覆
5 Like 2 Dislike
12GB係3060
咁跟po 頭,3060 ti 有平買平就得?
同埋隻牛要幾w 先穩陣
650/750
自用有保驚西,支持付費公測
有再平啲嘅

ram唔穩好少reboot
通常藍/定住卡死/彈game
6700xt 12gb 應該用得耐過3060ti 8gb
平但得2扇
換4070ti,
要換cpu,
換cpu,又要換埋底板

不過你已經財自,應該冇問題
換埋U
不過換新U,要換埋底板
因為玩左好多日都無事

係郁完RAM過左一兩日就第一次發生

而家降返ram數值

仲未有第二次reboot

觀察多幾日先
唔該師兄,我睇下先
有冇巴打知rx7700仲出唔出?
唔就買6700xt算
依家6700xt平咩?
點睇都係成部換著數啲#wai
好似2k幾咁,問題係如果真係冇7700, 咁6700 最後都係要殺
二千頭定二千尾
二千尾就算數啦
上年年尾已經係呢個價
寧願執張intel 戰未來好過
amazon有xfx出嘅 329 usd(~2573hkd)免運費, asrock嘅就$2630hkd.
7700又話今個月發佈,依家冇晒聲氣
60ti呢啲入門卡咁低耗1扇都夠
3060ti其實算食電特別係gddr6x版本,好似成240w多過4070
上網見到部二手賣萬五好似幾抵屌
13600k+4080
但而家買4080是否不智
事實唔係炒 代理出貨係哩個價 個排有地方賣緊近20000
價錢上你可以話悠二無炒嘅
因為炒果個係代理丫嘛
至於綁砌機我唔知又關代理事
定係腦場文化事
1 x [7月優惠]Intel® Core™ i5-13600K BOX 聯強行貨 + Gigabyte B760M GAMING X AX DDR4 LGA 1700 Micro-ATX + ADATA XPG GAMMIX D20 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200 Mhz C16 (已包優惠$99 Aqua Elite 240水冷)
價錢:$4,217

1 x [優惠]Jonsbo D31 Mesh Micro-ATX - Black + ADATA XPG VENTO PRO 120 PWM Case Fan 三把 套裝優惠
價錢:$650

1 x [7月特別優惠]Gigabyte AORUS Gen4 7300 SSD 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$799

1 x [7月優惠]PNY GeForce RTX 4080 XLR8 Gaming Verto TF 16GB GDDR6X (砌機減$100)
價錢:$8,499

1 x [7月獨家優惠]FSP Hydro G Pro Series 1000W 80 Plus Gold Fully-Modular (送12VHPWR線) (現貨)
價錢:$899

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $15,144
https://www.faroll.com/customize#Mjk4OCw2NTExLDY1NTIsNjc3NSw3MDM2

萬五同砌部新嘅有咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞