NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報32 等埋個$2000消費券就買卡

989 回覆
5 Like 2 Dislike
同偽suprim一樣價錢其實點解會揀ventus
我知錯了
335mm唔係咁多箱放到
我就諗住買ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti V2 MINI
2千4
https://youtu.be/ZgZJen0d0ys

睇完有啲心動
Driver救未來
近排香港都終於減到二千中

呢張係我幾年前砌機張list
有野想請教下大家:
1.我呢個spec可唔可以就咁換30/40系卡就得唔使成部換?
2.如果我目標係 3a game 2k60嘅話應該換邊張卡?
多謝解答
學某位巴打 3060TI夠做啦
crash 到仆街?
https://pc-builds.com/bottleneck-calculator/result/0T417E/1/general-tasks/2560x1440/

3060Ti啱啱好,3070開始唔夠力但都接受到
唔考慮6700xt/6750xt嘅話就一手$2399 asus 3060Ti/二手$~1700 3070
不過換完都係差~20%, 你應該都唔多feel到升級
6700xt 12gb 戰未來
how abt 40系?
4060 < 3060Ti
4060Ti < 3070
除咗慳電啲之外冇優勢而且仲貴咗,你隻750金牛供得起30系咪唔使買40系俾智商稅

當然如果你係想買新嘢都唔會阻止你嘅
而家諗3080抵唔抵屌
有無ching試過係amazon買公版
10GB
一手貴/冇貨
二手頂多值2500但冇人賣哩個價
用緊5600x + 3070Ti + 32GB ram
用21:9 2k 玩D4開埋DLSS都成日drop frame
想換4080係咪好弱智 係咪應該等50系
如果4080賣999鎂又真係唔怕換,不過換完張卡又要換埋5800X3D。
你張卡正常2k夠力穩144既

可能其他問題
4070 都唔得 2.5k 要開DLSS 3 畫質先穩144
我玩D4個陣有開,但都經常冇啦啦跌到但30-40
會唔會係粒5600x跟唔上?
我都係用5800x, 試下較到無咁食ram 或者重裝但唔裝高畫質素材
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞