NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報32 等埋個$2000消費券就買卡

989 回覆
5 Like 2 Dislike
佢係問緊啲卡有啲有咩OC edition
同無OC有咩分別?
牙石張4070ti點解個信仰咁廉價嘅
老黃40系大賺啦,賺得多過同期30系

銷量低但單價貴利潤升到把把聲
X570係最頂底板型號
配返粒5800X3D cpu 屌打好多新u

displaycard攻頂4090都可

睇你銀包同火牛如何
4060 $2300起跳,基本上同3060Ti同價

Asus 3060ti同4060一樣價錢,其他牌子平兩舊。
咁點解要買4060?
買3060ti? 二手科技,幫老黃清舊貨
唔買舊貨?畀多兩千先有4070
仲有咩選擇?買AMD,Intel卡囉

我估走向最後都係死死地氣買3060ti...
老黃刀法精進,計中計清庫存 大成功
4060 = 3060super < 3060ti
等睇外國youtuber再串多2句老黃連4060都唔出貨
oc頻率高少少
可以唔買
ching係咪搞錯咗
同樣價錢唔係應該有新買新咩
點解仲要走回頭路幫老黃清死貨

RTX 50 series delay到2025年先出,咁老黃個倉仲有好大批三叔8nm晶片
估吓啫,講緊冇錢但有需要換機嗰班會買咩卡。
更當然最好選擇係唔買,等等黨永不低頭

有錢就直接4090
老黃: 再嘈我以後淨係出90系同AI卡, 窮撚gamer食屎啦
4060同7600都係垃圾嚟

合理法煙幕
40系,價錢閪,性能又閪
全部都係為咗清30系庫存
N: 買新卡我贏,買舊卡都係我贏,吹得我漲咩?
希望今年出rx7800
某幾隻3060/ti加咗價
之前都放晒風今年內會出RX 7800,但係性能只係比6800XT快10-15%左右。
腦場文化
你試下找3080 12g 有冇二手…
佢上年年頭先出舊極有譜..
同埋佢出既時候係壙難..佢鑛卡機率好低..
如果平你買呢隻會穩陣啲
就派消費券
打得贏上代xt已經好良心
7600係平手6650XT

7800贏6800XT多15%又真係算良心

個人建議唔好抱太大期望 隨時連10%都冇或者直接平手。呢代唔上旗艦就撚狗,都唔知A同N係唔係有晒共識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞