NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報32 等埋個$2000消費券就買卡

989 回覆
5 Like 2 Dislike
起馬要換返4080先值
消費券入4070是否不智
咁買咩好
食飯搭車
macbook
連Re4都玩唔撚到
依家個價傻的嗎
等到5系出先換
Only up 都玩唔到
3系又話等4系 依家又話要等埋5? 到價咪去馬囉 等到幾時啫
見到inno 3070ti $3700 買唔買得過?
屌 又真
呢個時勢仲出3070ti 貪佢夠熱當暖爐用?
又有人用槍指住你個頭逼你買?
等到咪等囉
最平4750 asus dual就得,貴過佢都係不智
終於有消息7800/7700 9月出
但我想要嘅7800XT似乎想搞低調發表+限量發售

Expected spec:

7800XT, N31 XL, 70CU, 16GB G6, 260W
預期 ≈ 6900XT / 4070Ti

7800 , N32 XT, 60CU, 16GB G6, 260W
預期 ≈ 6800XT / 4070

7700XT, N32 XL, 48/54CU, 12GB G6, 245W
預期 ≈ 6800 / 未有40系喺呢個性能區間
之後有人話用coupon 可以799鎂買到79XTX,買完就可以唔洗做等等黨
頂唔撚順想換卡
用緊i7-6700k + gtx 1080
全低1080p玩death stranding先得60fps
Cls
太耐冇留意顯示卡個市場
睇價位應該直上4070ti?
6700k推唔到4070ti,你預成部機換
6700就真係成部換好過啦
成部換,不過4070Ti個價已經可以買到美版7900XTX
想用消費者券換張顯示卡打diablo 4
宜家用緊 i7-8700k +GTX 1050ti
個mon 就係msi optix mag241cp

想問買4070ti推唔推到
先預下筆直先 因為一換就要換埋其他parts

我 Z790+I7-13700K都係用住1660等有動力買4090

而且新嘅顯示卡仲要買Atx3.0火牛(遲啲出3.1制式),用緊seasonic vertex 1000W

仲要睇埋機箱放唔放到張顯示卡
用緊Lian li O11d evo
1080p mon唔使4070ti咁奢侈啦,4070夠,或者再平啲4060ti/4060都得,同埋睇下你隻牛幾多watt
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞