NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報32 等埋個$2000消費券就買卡

989 回覆
5 Like 2 Dislike
之前 $830 都有
powercolor
我打算換張新既顯示卡,普普通通玩下overwatch2/LOL 就得,效果中間左右就得.
因為我宜家用緊550ti開始有散熱問題,成日好易上80-90度.
而我自己預算只有$3000左右,我想買3060ti/4060
上網睇4060個DLLS開左之後FPS好似提升唔少,比3060ti仲要高,用電量又少D ,好似唔差咁
但係都想問下大家意見.感謝大家

比少少現有電腦spec:
底板: ASRock B365M Pro4
CPU: Intel Core i3-9100F
GPU: GTX 550 Ti (打算換)
ram: 16GB X1 1200Mhz
500GB SSD + 1TB HDD
火牛: 唔記得咩牛了 (好似都有銅牌)
1080p好似cpu影響大啲,$3000預算換粒二手9700k再加6650xt/A750/二手3070好啲
個個係咪等緊新卡 ?
25年先有
年尾好似出super

https://www.hardwaretimes.com/nvidia-geforce-rtx-40-super-refresh-not-in-the-works-report/
唔係話冇super咩?

老老實實,AI大勢所趨,老黃有排食AI條水。
50系最多咪畀返你256bit、16GB,然後又加價賣。
等等黨根本就冇得等,只能含撚買或者唔買 (或者買A卡I卡...)
等等黨咪等減價囉
4080一年唔夠減200USD
Super 定位廢過 ti
2 張垃圾中間擺多一張垃圾有咩意義
等減價
其實super只係20系出過一次咁大把, 唔明啲人成日幻想有super做乜

20系出super係因為RX5000有競爭力所以先要整堆super調整各級定位
佢減二百鎂都仲賺好多,老實講句899就差唔多啦,佢有AI條水就可以連合作夥伴一齊撚。
覺得減唔夠,等等黨咪繼續等
牙石dual 4070 抵唔抵屌
見美馬USD609 但香港行貨要成5k以上
still overpriced
名字既野係好虛,4060ti個名夠把撚炮啦 連3070都贏不了
係連3060ti 都贏唔到
https://lih.kg/3437900
N粉: 有dlss3

最仆街係A卡都唔撚爭氣
有種就出張6800 level嘅7700賣399 KO 4060TI啦
都等咗幾年,開post都開咗一年
有咩係等唔到
好撚記得之前出4090個陣係到留言話等4060ti
有巴打覆我呢啲嘢係廢話,出嚟效果先係現實

真係中到應一應
唔怪得4060 Ti出左無耐但咁鬼平
同玩車玩錶比,幾萬蚊砌部4090出嚟算得啲咩。
普通社畜都比得起,其實真係為啖氣。

一直咁樣俾老黃撚。
由30系有礦潮唔憂做。
到40系有AI潮,直頭可以連卡唔使出。
好啦唔買主機,唸住買PS5又俾炒狗撚。
俾炒狗撚完,等有大貨竟然加價賣,又再俾罪大撚一鑊。

咁咪算囉,繼續做等等黨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞