NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報32 等埋個$2000消費券就買卡

989 回覆
5 Like 2 Dislike
風扇狂轉
兩風扇散熱好嘈 散熱都好勉強 full load100%都80度
邊有人買電腦野用price睇價
我次次都會用
你掉返轉搵邊個讚嘅出嚟
等大家研究吓佢有咩新奇觀點好過啦
Unwirehk
但三風扇好似貴啲同大啲..
睇你機箱夠唔夠位先
HKEPC應該都有一堆
香港youtuber 全部讃
讚啲咩?夠晒慳電,夠晒環保?
唔會真係夠膽講 價錢平、效能好、CP值超高?
細張 低功耗 唔駛換火牛 dlss3下某啲game贏3060ti
4060Ti一到店,所有顯示卡便都看著他笑,有的叫道,「4060Ti,你顯存位寬又縮水了!」他不回答,對櫃里說,「開一下3dmark,要一份1080P測試成績。」便漲到2.5G頻率。他們又故意的高聲嚷道, 「你一定又給媒體塞錢不讓跑1440P了!」4060Ti睜大風扇說,「你怎麼這樣憑空污卡清白……」 「什麼清白?我前天親眼見你和256bit的3070比試,被吊著打。」4060Ti便漲紅了RGB燈,晶片的硅脂片片綻出,爭辯道,「縮位寬的事情不能算縮……節能!……節能卡的事,能算縮麼?」接連便是難懂的話,什麼「等效帶寬」,什麼「DLSS3」之類,引得眾卡都哄笑起來:店內外充滿了快活的空氣。?
香港真係喺另一條世界線
之前igor test咗W7800, 70CU究極醃割版Navi 31
同68XT比: FHD 104%, QHD 108%, 4K 112.5%

W7800只係用18Gbps G6, 7800會用番20Gbps G6
性能會再強啲, 4K 115% of 6800XT(=6950XT)冇問題

淨低就係marketing問題
你口中嘅115% 6800XT(=6950XT)就一定存在
只係佢會叫做7800定係7800XT嘅問題

個人估計應該會叫7800
因為呢個性能都係4070Ti左右
改名做7800XT即係又自己攞嚟柒
嗰啲要搵N記爸爸搵食嗰啲「媒體」做咪鬼計啦
Asus TUF 4090 Amazon減價
打機會唔會燒左張m2
依一代應該唔會喇, 如果條M.2用到晒個背板做散熱, 應該都唔會幫張卡加好多熱
PCI-E 4.0嗰啲應該冇事嘅 , 5.0嗰啲就好難講
當然與其咁得閒睇SSD Seq R&W有幾高 , 不如索性整好4K Read仲好 , NAND SSD玩咗差唔多十幾年速度都維持喺60-100MB/s就知咩事 , Intel 3D Point啱啱出嗰陣時真係吊打曬全部SSD , 200幾4K Read依然足夠吊打5.0 SSD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞