NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報32 等埋個$2000消費券就買卡

989 回覆
5 Like 2 Dislike
支援directstorage嘅game仲係廖廖可數

decompress data變咗由gpu做
會唔會影響遊玩時渲染性能未知
(暫時支援DS嘅好似都係shit game)

另外應該唔會食多咗VRAM
system ram嘅角色去番storage度
cpu (decompress data)嘅角色變咗gpu
vram都係vram, 只係放decompressed data
NVIDIA RTX的Resizable BAR就算開左係絕大部分遊戲都係零意義
因為NVIDIA行白名單制,絕大部分遊戲預設關閉

可以用nvidiaprofileinspector強制開
4060ti 16GB 係咪4K moon AI 用家恩物 上網睇好似無咩人試佢咁 想問吓通常幾時會有評測
黎緊有ratchet and clank可以作為標準應該唔會令人失望
128bits
2399呢個先係正常4060ti價
科技大倒退

摩爾定律已死
唔係
又4k又AI
二手執張3090好過
5060ti 到時96bit
電子垃圾
我當年AMD 7850換1070感覺都係咁
戰未來
Cls
事實係佢幾張新4060ti 16GB相比8GB散熱縮左水 4熱管變成3
可能auto boost頻率低左因為溫度高左
最後就有少少fps低左
4060Ti食得嗰百幾Watt可以熱得去邊
都係廢
不用分得那麼細
4090:在座各位都是垃圾
老黃: 我賣一部HGX都成球港紙
4090只係一皮, 散紙黎
直接當40系冇出過算
玩cs買4060都夠
平幾百蚊買3060TI好過買4060TI
今年水魚節幾時開始?
今日係中央田買咗MSI RTX 3060ti Ventus 8gb 3X OC 3風扇$25xx

同一款2風扇就$2999,唔知有冇伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞