NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報32 等埋個$2000消費券就買卡

989 回覆
5 Like 2 Dislike
你睇下個時間點先
上年年中6800xt 減到4千頭果陣你又唔講?
同埋其實都唔多見人吹奏A卡,絕大多數建議買A卡都係因為兩舊屎揀舊無咁臭

無人話過AMD 係良心公司,不過需要減價時佢會減足,唔會好似Nvidia 咁企硬寧願夾死AIB 都唔減姐
講乜都冇用,冇用過a卡出事通常唔會信
屌a卡既好多都係瀨過野
核心積熱溫度高coil whine電流聲帶返耳機當聽唔到睇唔到,我都可以忍
屌你老味打打吓機同我黑Mon
然後重新開機,我以為入錯咗安全模式
點知原來係死drive
我又要搞兩個字裝過
6700xt都係咁
未有咁快,起碼到10月個批有機會
10月又換CPU
呢段時間有啲尷尬
年年嘅年尾都出新野
呢段日子除咗等之外都係等
我之前用laptop gtx1050 咪一樣試過死drive同綠色一pat pat
有d indie game 直情run 唔到要人手改用iGPU

公平d 講A卡問題係比N卡多
但又無我想像中多咁多,佢價錢平返d 我接受到

利申年頭入手999鎂 7900xtx 開心使用中
3060ti 香港行貨有冇得RMA全球保?
10月難少少wo ching
出年農歷新年後出就差唔多
有無人攞咗水魚節免費飛
PS5 USB 埠過熱熔化手掣插頭
Evo 2023 電競大賽中發生

仲癲過rtx4090
冇免費就唔會入
https://news.denfaminicogamer.jp/news/230809f

RTX 4000 20GB GDDR6
RTX 4500 24GB GDDR6
RTX 5000 32GB GDDR6
小心MSI 4090
Krisfix話PCB板好易因為個Cooler太重令到嗰啲燒焊位爆咗
MSI唔肯保
4000 係咪講緊依家個系列呀
免費都唔會入
咩卡cooler重都有機會導致脫旱啦, 特別係如果插住張卡搬過震過更加容易
所以幾大都要用千斤頂
似係講緊商用系列?
Quadro 果d專業卡
不過唔再用quadro名 直頭叫rtx 4000/4500/5000

就係比晒專業卡賺多d都唔撚比你班gamer

繼續用8gb啦
睇完hardware unbox
6800xt禁住4060ti黎磨
你攞咗
6800xt貴過4060ti成千幾蚊喎
都唔同價位有乜好比
60ti正常係要追平上代80
攞咗
點攞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞