NVIDIA & AMD 新舊顯示卡討論兼等等黨悲報32 等埋個$2000消費券就買卡

989 回覆
5 Like 2 Dislike
Antec NE750G
姐係如果想玩4K,就要連個mon都換埋
係,慳錢就買平卡玩1080p算
明白,再計計條數先
Thx
最低消費$11000左右
見到6700XT同3060TI 都係差50蚊 選擇6700XT 會唔會更好?
仲有點解GALAX平其他牌子咁多 有冇伏的
6700xt 12gb 完
用緊Ryzen 3600 CX750M 1440p60hz
6700xt 12gb or 4060ti 16gb
4060ti 2k 搞唔掂
On9仔問題
見part 頭寫首推3060ti 但見4060仲平過佢?
想問邊隻好d?想整部5-6千機玩
買鑊氣牌子,有事時你就後悔點解慳嗰少少錢
如果用緊
Motherboard: MSI Gaming Plus X470
CPU: AMD Ryzen 7 3700X
Display Card: NVIDIA Geforce 1060 6GB
RAM: 32GB
Hard Disk: 2 x SSD (1T + 2T)
Monitor: Dell U2515H
主要想玩D4 同 citites skylines 2.
如果 upgrade 係味應該 upgrade display card
唔追求畫質只希望唔lag
依加用緊3060ti,想開返4K玩3A,買7900xtx扣埋starfield大約7千抵唔抵買?定係加一千買4080/4070ti已經夠玩?
咁7800預期最高都係549
同特價先有799 79XTX有明顯差距
自推
上邊有圖$800鎂買7900xtx
得美國用到
廢過3060ti咪便d囉,
不過4060省電同dlss3戰未來
即係硬件3060ti 仲贏緊 但鬥軟件有更新4060有未來d?
性能都冇邊有未來
但3060會唔會有dlss 3嘅機會
咁又係,買7900XTX又會諗埋換唔換4K Moon好同埋隻牛同CPU夠唔夠力
我用4K120/144但近年啱玩嘅game唔太渴求gpu算力
反而rdna3 encode engine升級咗對我又有啲用
rocm on windows出咗嘅話唔知玩sd會快啲

如果AMD進取啲7800賣499應該狗衝
但心水始終係70CU嘅78XT/7900(如果出)
唔會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞