大家有冇移咗民之後大家會唔會仲好掛住香港?

615 回覆
595 Like 98 Dislike
我會掛住香港某d街角或小社區

或者某些風景

但就好少掛住香港既人

每當諗起香港既人多擠迫濕熱。好快就會即刻唔掛住香港

另外,真係掛住咪會睇下米紙/mm d片 當去左
同埋自己睇下google map 行下香港
「物是人非嘅感覺,感覺幾唔pleasant」 可唔可以解釋吓?
睇完美食片就算

唔會話掛住d野食而要搭飛機去食咁癲
我真係唔係好明點解魚肉燒賣喺度竟然冇得食?
華人基因勤力
仲有24年。
15分鐘 計埋落雨濕濕
係好撚遠架喇

另外建議你上網買架買餸車。唔洗拎到仆街

而事實。英國好多屋真係可以3分鐘樓下已經係超市(大超市,唔係express/local)/retail park
冇得輸
去西方國家住就要拋棄香港果隻 諗住咩都可以靠 報狗 幫手既概念

西方國家

拳頭在近,官府在遠

一定係要自己保護自己,唔好將自己既安全外判比他人
真呀。而家響英國有時見到香港人。有時大家都會比較肯微笑對大家

香港我一定唔會同三唔識7 既香港人微笑
真呀

住慣兩房 800幾呎 英國已經叫細

再回不了去香港濕尻環境
最緊要就係英國而家可以揸車點對點出入

完全唔洗搭公共交通工具 享受私人空間
呢個真!
老實。你返得香港食。不如去廣州食

一定好食過香港

我真係好憎近十年 既川菜辣野 劣質飲食文化入侵香港
而家移左民先知 香港人眼界好窄
得閒咪返黎囉 自由空氣仲想點
唔同人有唔好喜好姐

我見到八點街上一個人都無就會好撚不安
有,成日掛住香港警察犯案啲新聞
咁講香港都係架啦
唔熟既話 真係唔好隨便當人分享自己政治取態

同埋其實有咩好講丫。都已成定局
咁已經差好遠啦

點解移民要攪到自己識武功咁保護自己先得
無掛
當自己係世界公民
識朋友唔難呀。但係要等到啱傾嘅, 講吓平時生活面對嘅困難就唔容易。
00-12年係胡溫十年,所以「感覺」良好啲!
而且內在都唔見得有咩好,03年第一次50萬人上街!
呢十年已經好多英治時期留下嘅,同埋大陸管返之間嘅暗湧。去到2012,反國教已經係爆爆地,2014 先開始爆屎渠⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞