大家有冇移咗民之後大家會唔會仲好掛住香港?

615 回覆
595 Like 98 Dislike
唔好咁癲啦 下下都打打殺殺
如果女人一個又點樣啊
掛日本多啲
岩岩飛完日本
遠到
得Hi bye friend 我會覺得好sad
可能朋友對我來講係好緊要,尤其讀書識嗰啲
你住大城市市中心就係囉。 如果 如果你住鄉下地方,分分鐘要揸10幾廿分鐘車先至有超市。
上連登唔代表我掛住香港
只係因為我係香港個環境大 我會做返我細個做開嘅嘢因為已經embedded咗係我身體入邊
唔掛住香港 已經5年無去過香港
香港都唔見得遇到危險時有人會保護到你
遇唔遇到危險只係機率問題
廣州食嘢有咩介紹? 真心唔識。
嘢食係香港比較好食嘅如果價錢一樣
但好彩我唔好中菜 所以個落差唔係咁大
徵富人稅最撚on9

富人大把方法避稅 又可以隨時移民去摩納哥呢d 地方避稅
再者稅太高 成班大錢佬拎筆錢走人去平既地方做生意 到時咪中下層階級失業同仆街囉

根本應該低稅率低福利 有本事既自己爬上去 鐘意吸毒 做廢人既就由得佢餓撚死 反正本身都負生產力
未你老母咩賤種鍵盤狗
[member] /member]
所以咪就係唔明點解唔岩你喜好你都要移民囉
數都數撚到英國而家周身唔得閒

1)boatman問題啦。而家嘈緊安置佢地響邊班migrant
安置響廢棄軍營都比local 屌到撻皮,另外會安置佢地響廢棄渡輪
2)電費問題(電費補貼67鎊好似延期多4個月咁大把)
3)Council tax 加價5%。百上加斤
4)食物買餸物價係咁升
5)樓價跌緊。租金升緊。基層/小康 未買得起樓果班 負擔更重
如果係巴黎打開個袋四圍行同香港中環做相同既野

前者應該9/10次會比人偷銀包 香港應該得1/10次

無地方會0犯罪率 但高機會同低機會差好撚退
機票咁都叫平 貴到仆街
來回多倫多都要15000
無計 另一半同父母都鐘意 1票打唔贏3票
勤力?
似奴性重多啲喎
其實呢d係歷史遺留落黎原因

工業革命時釋放婦女勞動力

所以通常果個年代既媽媽都係尻煮求其飽肚算

調返轉諗,其實英國人覺得飽肚就夠
我覺得好睇去咩國家同性格
好多人去英國好似都唔係幾開心
英國脫歐同通漲政治上要做英豬都唔係咁易
又係呢啲港共式發言
有,我叫左一億薯都要幫襯
頂盡揸20分鐘車一定有大型retail park大超市

同埋都唔會日日去啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞