大家有冇移咗民之後大家會唔會仲好掛住香港?

615 回覆
595 Like 98 Dislike
手足唔好返黎送頭
其實冇得唔諗,唔主動睇都會自己feed埋嚟,諗政治之餘亦都日日喺度諗自己點解咁廢走唔到
自己研究下點煮黎到煮野食勁左好多
咁佢係咪歧視你先?有陣時職場呢啲嘢真係講際遇。有個好老細真係好重要。全世界都係。除非你真係好勁啦,如果唔係你老細唔妥你,你之後都一定冇運行。諗定轉工好過啦。
介唔介意我問吓師兄做咩?

外國朋友係識到啊。但係未必話好交到心。始終大家背景唔同,文化唔同。要傾偈都唔係咁易。
即刻要返工囉,乜鬼都要做。你預咗開頭要餐搵餐食餐餐清。
見清話同香港冇脫節,咁你有冇追collar?
你住咗十年八年之後 結婚有仔女 你就有歸屬感
住多排返香港就發覺好多人成日都好急躁,隱隱約約有啲精神病
自己煮囉
最近學識左嗲牛麵
好有成功感
而家機票同上網咁平,移民真係唔同80年代

係貴在返香港住宿費
快啲返嚟
香港掛住你
有冇試過去Nottingham嘅正嘢冰室?
唔會,想美帝快手炸死班留港畜
掛住咪返黎囉 一齊說好故事
我做返香港d野,所以好早起身

另外有人話鍾意香港就應該返去,呢d係邏輯謬誤啫

個個黎英國都有自己處境,例如為細路,避難,攞BC,想自由d。。。

滿足左自己嘅處境之後,搵返自己嘅社交網絡生活係正常㗎,不論係本地搵新朋友,或者搵返香港嘅,自己舒服就得㗎啦
係我問香港人對無得用ChatGPT 嘅取態果陣

佢哋嘅回應同我10年前去中國問d人無google覺得有無問題差唔多

佢地覺得仲有位走仲有VPN可以用,安於現狀(或者政治取態唔接受但現實上要迫自己扮接受)

無網絡自由對於我個人係一個底線,因為網絡自由係今日就等同言論自由,係一樣人類傳播思想嘅載體,禁網同禁書兩樣野已經事實發生咗,基層民眾可能唔aware,但呢方面我離開咗香港半年後已經feel到落後其他地區好多,更加唔好講3-5年進一步同歐美decouple
入場睇港產片仲多過在香港果陣
但呢個以外無咩掛住香港
有就係囉,邊有咁易呀。
未你老母
咁依家唔係個個都要會用ChatGPT,你咁問緊係覺得冇野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞