大家有冇移咗民之後大家會唔會仲好掛住香港?

615 回覆
595 Like 98 Dislike
更多印仔想去美國做IT
個個都做到IT? 不過係香港IANG 益曬D大陸人姐
做唔做到IT 都後話
事實就係大把人想要work visa移去英/ 加
你加埋印度仔都唔夠想去英/ 加多
係適應唔到香港嘅醜惡
本身移民就唔係件易事,
我覺得試左真係唔適合/住唔掂都無辦法既

btw 有無諗過拎完pr之後讀書入某類你想入既行業?
英國除左燒鵝外全部都有得食
燒鵝咁毒
食得幾多⋯
你根本就唔應該走
最忌係見人走自己又要走個啲
留港無風險走黎把撚
你另一半要走,你一係離婚
親戚同朋友三至四成 2020 年打後散晒地球唔同國家

美國、加拿大、英國、澳洲、星加坡、台灣同日本都有

新年想約個 concall 都搵唔到個 common timeslot

我唔知連登個 norm 係咪仲係大部分身邊嘅人留港,見好多回應話咩十幾個鐘機返去探人

dllm 港共搞到一啲年年聚會嘅家庭,個個月打波嘅朋友呢一世都未必再有機會聚埋一齊呀
離婚
同你差不多
好多fd四散晒然後都係ig得閒覆下story
真係要聚既話都唔會再係香港約邊爐飯聚
而係永遠都唔會齊人聚到
特別係去左英國,所以特別掛住d出街食既性價比
法/德/澳/紐/荷/港/日/台/韓/意/土/加/美
呢堆國家就算我計埋本地人收入水平,每一個出街食既性價比,都可以壓撚住英國係地下黎打,打到英國毫無還手之力(當然呢堆入面都仲有強弱之分,有d係可以直頭一拳打死英國)

而我個人唔鐘意煮要太多preparation太麻煩既野,所以複雜野一定要出街食
呢個時候就會掛住上述國家之中排名較高既港/日
日日忙家頭細務根本冇時間理
之前睇新聞咩 香港議會
仲要比勁多籍口比自己 美化自己

黃絲就係咁
自由呢? 唔敢提?
由細識到大嘅朋友同而家識嘅朋友係兩回事
已經唔可以再同最fd嘅親朋好友咁開心聚一齊

利申完全唔掛住
憎到香港死
但見你日日都準時追tvb 套咩隱形戰隊嘅post

凌晨專登起身追?
Vpn 移民?
定香港移去元朗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞