大家有冇移咗民之後大家會唔會仲好掛住香港?

615 回覆
595 Like 98 Dislike
我都覺得係 都成日上連登 成日同香港朋友吹水
但係掛住香港又好似冇乜
on9。

女人同男人都要自己保護自己啦

外國d女人跑步都會袋支防狼噴霧或者防狼器啦

唔通比人姦 就唔反抗比人姦咩

呢個世界就係咁,如果可以,無人想打打殺殺

香港專出你呢d巨嬰,好似早幾日傅珮嘉倒屎咁早6點3 hyde park跑步比三條友老笠
佢無傷無比人輪大米已經好好彩
傻西先去英國,個國家本身都收緊皮,政治影響民生既野又多
我就唔會去廣州食啦。我只係想表達 如果要食傳統粵式廣東野,人地廣州會正宗同好食過香港果d
到你真係比人濕鑊金果陣係咪唔好保護自己比人打囉

自己選擇黎

唔爭在比埋條命佢
冇計好多得英國去
不過有其他選擇真係其他好d
至少政治上穩定d
認真。英國天氣黎計日照太少
太多雨水

同埋移民去英國 你有車周無車 分別都好撚大
其實只會掛住啲親友,一同番佢哋聯絡就完全無問題
有連登夠啦 日日睇香港進步 變成中國標準 諗起都開心
你咁講會唔會天真咗少少,好多支那人都係口講愛国,實際就去外國風流快活
五毛?曲線唱衰移民
唔會
垃圾地方快d滅亡
LM
除左人之外
香港本身冇咩敢件值得留戀
無料 無家底又要走 咪搞著自己囉
我哋就好似被圈養嘅豬
要放返去野外係難適應
只係掛住食物同家人
10幾個鐘啫? 機票咁平?

可能我真係窮
識多D 同路人(唔係港豬/藍絲)
我又幾開心
工作做返本行但壓力少幾倍
少咗好多無謂應酬
Weekend揸車同屋企人出去行下shopping park
可能我本身已經好嚮往依種生活
空間大咗冇咁大壓逼感
普遍啲人都友善

搵少咗就一定
但只要你喺香港賺夠錢過嚟full paid
唔使供樓供車金錢上又唔會有壓力
你一陣係街打交比人拉晒返差館留左紀錄拎唔到pr 咪捉蟲上身
有事跑走好撚過啦
In summary: 慢慢會習慣的

初初到埗一開始係唔慣,所有野由零開始。

之後到有學/工返、識多左人,就會慢慢掌握到生活節奏,同學識享受生活。

香港呢個咁急促嘅城市,令我地習慣左咩都要快,但係點解要咁快?心態調節要畀時間adjust,be gentle to yourself

咁辛苦先過到嚟,有大好機會托闊你嘅眼界,要珍惜呀

掛住香港啲親戚朋友咪whatsapp下,而家科技咁發達,買張機票都好易返香港
去到外國有識十八般武藝出街先安全
仲有班人日日話香港唔安全
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞