大家有冇移咗民之後大家會唔會仲好掛住香港?

615 回覆
595 Like 98 Dislike
人有感情, 掛住好正常
十幾年同近幾年香港個變化之大 你喺外國唔會感受到
行去超級市場15分鐘呢啲基本上係預咗㗎啦。你過到嚟呢啲都要習慣下。
街上人既精神面貌變晒。可唔可以講多幾句?
朋友唔敢講嘢,呢樣都預咗㗎啦。
坐幾年移民監就返香港搵工啦,掛乜
呢個係真㗎。尤其是你移民,就要要從頭開始。尤其是係你好大可能搵唔番你喺香港相關工種嘅工/或者係嗰一個職級。
True
住緊而家個地方
不論交通便利舒適 以香港同級既話 起碼3倍價錢
掛住港女d短裙同腳腳
D鬼婆真係搞唔撚掂
望既意欲都無
情常在
樓主需要女
同意
坦白講句,自己一條友喺外國生活,有個伴侶可以精神上支援下梗係好好多啦。
英國問題真係唔少。如果有諗住搵大錢,英國真係好難。紋身問題我哋應該都繼續會喺度。

Btw,師兄諗住喺邊度落腳?
移民最忌就係搵最正確答案
因為人生本來就無所謂一定最好既決定
都係trial & error
唔岩咪笑下 當學野囉
撞下跌下就順

打錯字 自膠
識吓新朋友就無咩機會諗野
識新朋友唔難,但係搵到個知心嘅,就真係唔容易。
舊年返左香港一次
車仲識搭d地方仲識去,但有種物是人非嘅感覺
明明住左二三十年,但而家返嚟覺得自己好似唔屬於呢度咁,我明前面有巴打講,我都覺得覺得街見到人嘅感覺似乎比以前仲sad
唯一開心嘅係掛住食開嘅嘢食,但就一樣自己食開好食嘅就去回味下,其他嘅都好易中伏。

雖然如果嚟都無用,但仍然會諗如果唔係支那管,香港真係幾好
封殺你班叛徒
歐美澳其實就算唔係最頂級個城市(國際級) 都會有其他選擇 而且都係發展得好好
以前少出去亞洲以外見識
而家先發現香港無我想像中咁繁榮
歐美無我想像中咁落後
開呢d post
移民撚又屌
留港撚又屌
其實如果過嚟退休生活,或者唔追求事業嘅話,其實真係可以過得幾舒服。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞