大家有冇移咗民之後大家會唔會仲好掛住香港?

615 回覆
595 Like 98 Dislike
唔好話知心 啱傾都唔易
而且好mean 好狗眼
You are the lucky ones
香港人:你請我飲嘢?有咩企圖?
真係好掛住以前既香港
而家既香港我諗得返港島仲維持到現狀
九龍都已經淪陷

都唔知係自己老左所以懷緬過去
定係真係香港已面目全非
Why not both
可能因為我只係細個只去過一次日本

成年無去過

你地大部份香港人當日本係「鄉下」果d打冷震野

同埋個人本身唔鐘意迫人多既地方,日木果隻食買玩更加唔適合我

我旅行係偏向渡假式hea遊

行到攰坐低飲杯啡再行

睇下風景就夠,去旅行我更加唔會買野。因為我完全唔會拎背囊,袋出去
兩手fing fing咁行。買完要拎住勁麻煩
每日用你5分鐘 立一立眼skynews 既全英國頭版

已經大概知果日屌緊英國d乜野
人大咗真係寧願去睇吓個世界
多過不停買買買
我細細個已經想去外國留學同埋移民

可能因為恨左咁多年。一早做好晒期望落差管理

所以除左醫駕同埋公共行政效率偏慢之外

大部野都係預期之內

一個居住環境。廣闊既空間同天空對人既精神健康好緊要
咁話分兩頭。鬼佬世界都會有人好mean好狗眼看人低既

早前自有篇新聞話有個棉褲人著tracksuit去Miller Carter 食晚餐被拒入內

因為唔合dress code

睇fb comment 都睇到好多英國人真性情都可以好mean好狗眼

大部份人都係撐間餐廳

話比3-40鎊人頭一個人 。唔想去食晚餐見到d chav 響餐廳同佢地同處一室
真呀。其實世界真係好大

真係唔好成世匿響日本活響果個大型遊樂場世界
我係條街都唔撚想見到D chav
唔好講餐廳
呢個事實黎

人以群分

你係咩人就去咩區去邊消費

咁當然啦Miller Carter絕對唔係咩high end fine dine野

但人地網頁真係寫明餐廳係為左比人有特別場合黎食飯既地方

希望營造一個好既用餐環境比客人

所以對客人既衣著有要求smart casual
提下你有online shopping 多數2 3pound就會送
真。其實真係唔洗落超市買餸都得
開頭會喺外國好俾心機咁識香港人,拍拖係想揀返香港女仔,但後來真係試過人心隔肚皮之後,又冇呢種諗法,同埋明白自己掛住嘅係一個唔存在嘅香港
我多數一買買個半星期嘅野 夠40 pounds就會送 運費係睇時間定 多數 2 3 pounds就得
我見好多人都唔知咁 可能太慣香港乜都要自己去買
不過其實咩百佳都係有送貨 只係運費好貴同對香港人黎講冇乜必要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞