最有價值收息股研究所 @ 3

974 回覆
6 Like 10 Dislike
唔使
@大飛
儲緊貨,659幾時上返10蚊...
制裁之後$4x/50入941果班人一定覺得係股息王,本身賺緊$1x/2x 坐喺度un un腳等收息, 但現價的確唔係最好嘅收息股吧
依家個post係睇息率吸唔吸引定股價走勢
有排
你坐到2年幾坐到宜家抵你賺..
thanks 仲衰過佣金
大把人19年前 已經成手港地 收住息等番家鄉
6823又比機會
果段時間先入咪最有價值囉睇番現價, 但當時又唔見人推介 依家穩陣財息兼收先黎吹捧
就係升咗上去先有熱度呀嘛

兩年前 應該仲係講緊提速降費
點知而家話鋒一轉
如果唔繼續跌收住8厘息都無乜所謂
問題係佢派緊over 90% profit
你都幾9588

總之多謝你繼續留意941啦,我就淨係知特朗普要搞佢,有人$39沽咗幾百億 …. 咁我就梗係掃啦

$41 買,收埋息,跟住而家都差唔多成 $70

即係有幾多回報,我數學差

跟住仲有不同嘅變化,管理層講嗰啲咩,你又好似唔知咁,可能年報冇寫啦

我淨係知我再買嘅時候, $52 …. interest coverage > 1000.000000000 (仲要係加息周期)

不過算啦,你得咁少錢,係要買啲高風險啲嘅
我淨係地產股都$5m + dividends 啦,未計其他

咁鍾意晒自己戰績,有冇樓契曬吓,你同房屋台嗰3zero冇乜分別,不過你財務知識叻啲嘅

上年買咗啲 BMW …. 又執少少,繼續跟進吓佢上海車展有咩搞先?

努力啲為大家研究,唔該晒
炒股/投資可以唔睇成交,又學到嘢

不過我都係唔好再cap圖啦,呢度人馬龘龘,費事洩漏風聲,我揸住某啲地產股,持股量仲多過佢有時嘅全日嘅成交 費事影響我之後嘅部署
低位買咗,而家創新高,只要開市,每1分鐘你都可以沽貨,點會冇因果關係

點解要睇北水,因為佢真係一個幾重要嘅指標,如果佢連沽十日,咁你就唔走 (一部份)

佢哋根本就操控晒成個市場㗎啦,GDP係幾多,幾日前佢哋已經知
唔好咁講,佢寫多啲嘢,我哋慳咗好多時間㗎,都有得益

佢應該會更加俾心機去做分析,幫我哋做好多功課㗎
佢最敗筆就係呢樣嘢
係941個阿媽,唔係用941啲錢
只有佢先可以係高質,我哋唔好挑戰佢
大把香港公司內部亂到七彩都可以繼續搵到錢啦,真心唔代表啲咩。btw,清你要諗清楚自己係投機定想要股息,兩件事本質上係有分別
未來都穩 如果要輸核電
未必有新電力公司出現
都係用現有電網去輸比民眾
值錢在2電d基礎建設已經成熟
到時仲好 只係做個中間人左手交右手
電都唔洗自己造
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞