最有價值收息股研究所 @ 3

974 回覆
6 Like 10 Dislike
大把錢 你唔好幫有錢人擔心食唔飽
咩叫平 國企好似冇呢個字
只有得/唔得
你做到幾多生意咪大概代表你嘅network畀到咩你
你有好多「朋友」又唔代表有用嘅

啲人個個星期去BXX/JXX
你見有邊個最後真係賺到錢
兩面睇先會高質
無問題亦都唔會有答案
咁你咪自己承認咗間manager同shareholders嘅利益唔align,市場咁多align嘅選擇,做咩要揀間唔align嘅
941 收購1310 多數都係好事
點都有D 技術拎到
有乜技術
到時睇囉
點知
有冇人有跟1686
其實幾時開始 股價升=岩 股價跌=錯當然股價跌都唔代表大飛岩

我見一開始大飛只係話 941payout過高 咁姐係佢無乜能力再加派息 後面講講下變左941股價表現定輸贏
用隻腦控制下隻眼睇乜野
用隻眼+腦睇下打字留咩言好
佢岩上香土果d地方
夠哂一面無兩邊 而且專業人仕+有錢
不過都係唔得 果度d人鍾情呢隻5g
咁現價計的確1883 比941 係隻好啲既標的
不過有啲人唔鍾意small cap
覺得megacap 穩陣安心長揸
純粹係risk appetite 唔同
咩又唔洗講到買941 唔買1883 就係on9 咁款

況且1883 都唔係無敵,每隔幾年就有一次續牌風險(當然暫時睇澳門冇乜誘因要引入競爭者啦)
相對上941 個moat係闊好多,中國電訊都幾肯定永續呢3間咁濟
似你啱上香土多啲喎
只可以唱941好 國企好
人地講有咩RISK都唔得
見股價升就打飛機
唔岩聽 出去起個新po啦
最好起係時事台
下個po你做樓主你開
我咪唔入來囉
難得有研究深入既ching肯無私分享,好心大家就算意見不合,都唔牀喺度串嚟串去啦

睇財經台咁耐,真係冇乜幾個人肯用心分析完再分享出嚟
就算唔啱聽都唔好喺度惡意串人啦
上討論區就係咁互jer有咩問題
輕輕鬆鬆 又要拎刀拎叉咁
唔比人串自己開新po講啦
自尊心咁強
上網虛擬世界都照拎出來
去開patron同yt啦
中信央企黎
邊個夠膽唔續牌比佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞