最有價值收息股研究所 @ 3

974 回覆
6 Like 10 Dislike
咁你落維園都已經夠高質
其實係, 佢9成業務係中國
制裁完其實有乜影響
但當年兩燈出哂PO扯旗, 個個股評人唱淡
得大師係度不停唱好, 仲要比人笑
當然有機會係向下, 呢D無人知
不過宜家個個股評人都係唱好
丟多句話睇好雲發展
就唔太認同
見高拜見低踩 係咁㗎喇

好難分辨佢係盲拳打死老師傅定係真係分析到

賺錢就好
孤掌難鳴
無一面既論點點會有另一方面既反論

原來係另一個戶口買過, 40幾蚊,數學差,唔係幾識計Return

另外買941記錄, post 2 有

同埋點解一定要用2019連去計? 2019個價根本唔會買

重有重點係,講緊你近期對941嘅睇法,同市場股價反應相反

你講得啱嘅,聽日9:21分前,我已經可以 set 好晒instruction 估晒所有貨啦

依家係post 1 開始,一路係咁升吖嘛 9588

圖中顯示的Total Value並不是941的持倉,買入價亦都可以自己打,係我當時自己打入去嘅,唔信可以負評
痴撚線,睇一次大飛回覆都學一次野
除659,331外,請問大哥仲有邊隻股介紹
三成仲唔夠?

坐喺度乜都唔使睇,大把人交咗俾你隻股份,仲有2,000,000股息

求其搵到啲舊圖 (post過晒,房屋台都有)

1997 持有 200,000 Average $28.50

我就唔係大蛇屙尿,不過就唔會覺得自己叻晒,自己做完啲分析,人哋未必列晒出嚟,就覺得人哋係中銀撳機嘅阿叔,嗰吓弱智呀嘛

同埋都係嗰句啦,我地產股賺幾多錢,你其他投資表現,同你對941睇到錯Q晒嘅分析冇衝突

有啲恆指成份股第一版嘅老細,永遠都覺得自己叻晒,全香港都係佢嘅,做錯事,就同法庭講,我對香港社會好多貢獻㗎,唔小心做咗一次貪污行為咋嘛,唔應該判我坐監囉,冇乜分別

食飯,拜拜
話說kaon兄 除咗睇回報率之外
點樣判斷地產股幾錢買 求指教

我覺得好多地產股都好正
不過就死唔跌落去 所以真係買唔落手
kaon兄玩地產股賺咁多
小弟買左017蝕到仆街
17真係唔識講 睇見唔開胃
講真 兩個都勁無謂嘈啦

新手買番941 內銀果啲 起碼夠穩陣 學另一位師兄講 訓到覺最緊要

啲冷門股留番俾啲高手玩啦
岩岩先留意到電訊盈科, 市盈率係200
高得咁緊要
唔好去諗市盈率,太多操弄空間
情願你睇P/FCFF
都幾好睇,好似楊過同張無忌隻抽咁
PE is a shit 唔好睇唔好理
P/E Earnings 係啲好虛無飄渺嘅嘢
如果係好似VOD咁樣有冇wth tax?
我知,純粹舉個例子
我理解係佢喺美國上市所以有wth tax?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞