最有價值收息股研究所 @ 3

974 回覆
6 Like 10 Dislike
呢隻一年先派一次息CLS
各位點睇1373同1883
BN,BAM,BEP,BIP全部都係正野,不過我做SP接到就接
係 見佢好似幾穩陣 諗緊月供佢
日本城只會越開越多,黎緊咁多屋邨落成
基本上所有屋邨都係m 記+日本城+759 鐵膽
係驚佢派息政策話改就改姐
雖然老細都係想派息俾自己
講過好多次, 幾多錢入唔係考慮嘅因素。
考慮係考慮現價, 前景。
你覺得有其他股抵過佢, 息好過佢, 就轉, 搵唔到就繼續揸。
賺咗幾多%係 irrelevant。
始終驚佢唔住823租金
另外雖然係民生零售 但無乜特別
大師兄 返黎啦

高盛:內地債務逾十年飆10倍, 相當於GDP的126%, 付息規模相當於GDP的4.8%
https://lih.kg/3352326

又可以低價入內銀

連登仔點睇呢兩條傻閪? 同埋佢哋有啲咩目的呢?唔鍾意呢隻股票咪沽咗佢囉, T+2收錢

利申:不是停派股息的受害者,係見維尼批准平安保險增持,咁咪跟搭順風車囉
想廢左HSBC 掛
變地區銀行
見隔離 etf post 有人推介jepi jepq 都有12% before tax
建議研究港股
外國大部份都有資本增值稅
無港股咁抵玩
點解派到咁高息?
大飛哥你真係研究得好深入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞