Euro Truck Simulator 2 搵人一齊聯運

1001 回覆
66 Like 14 Dislike
有啲10幾波既車 轉波轉到手都累 要夾硬搵返6波車
有得開smart shift自動跳波
隻ETS2其實始終都係一隻遊戲, 唔需要做到真車嗰種double clutching一樣行得好順, 當然你可以當真車操作

我自己起步提速 通常跳住行, 因為用L/H半檔:
2L > 4L > 5L > 6L > 6H (空車)
1H > 3H > 4H > 5L > 5H > 6L > 6H (載貨)
C2 > 1H > 3L > 4L > 4H > 5L > 5H > 6L > 6H (載重貨)

1. 基本上起步吊住clutch, 放到去800rpm, 呼一半油, 慢慢鬆左腳, 落右腳

2. 轉波就慢慢放clutch, 最主要係轉數配合車速同路面, 好難三言兩語解釋到
請問有冇輕型/中型貨車可以用?
想問下波箱12波同咩6L 6H有咩分別
不太熟悉
唔知咩事 我用controller唔能用lt rt 翻頁
仲有lb rb 變用??4 ??5 咁樣
照玩
慢慢就慣左7波起步
細佬起咗個 24x7 mod server有

ETS2_HK:Promods 2.65 地圖

輕型貨車 Iveco Daily / Mercedes Sprinter

中型貨車 所有車可以用Rigid Chassis / BDF Tandem, 遲啲會加Mercedes Atego

弱弱一問,想玩中型車,可以點裝你個mod? 之前未試過裝mod
入嚟樓主個discord群,去ETS2區搵我,我開咪教你整
我個野係咪壞左,好多日都請唔到人
discord有冇新link? 樓主條link失效
有冇人用steam deck玩?聯運會唔會lag?
你入置頂個條
今朝仲有人入到個group
我自己試都仲OK
tg交流
買左個軚盤諗住今晚有得玩 點知拎到返屋企個軚盤壞既
Ada Wong Co-Driver
有得上床

Bought today steam sale
無車牌所以有好多功能都唔知咩黎

如果官方係setting果到有多d說明就好
買咗個g923嚟玩 但係入到game覺得個扭力好細(唔知係咪咁講 即係好細力就扭到軚) 唔似揸真車 係咪我setting出咗咩問題
究竟west balkans幾時出
未玩過想試玩

想問

呢隻game冇軚盤係唔係體驗唔到個樂趣

隻game係咪得pc版?
官方有無出過普通4人車
定一家要down mod?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞