Euro Truck Simulator 2 搵人一齊聯運

1001 回覆
66 Like 14 Dislike
Scania 730 S V8
Opticruise GRSO 925R 14速
8x4 可升降 + 輔助轉向軸
我用controller 玩
輔助轉向軸係點玩
佢自動唔使㩒制?
通常係兩個唔同情況:

平時行市區/載重貨 個軸會放落地,頭轆轉彎,二擔會轉少少,加強行車抓地力同埋轉彎嘅指向性以及穩定性。

當你長期行高速巡航大直路就可以按U(default掣)升起二擔,降低輪軚損耗同埋油耗。

但係仲有一種情況係你極之高嘅速度去行,而又需要經常轉向,咁就最好落返二擔,因為速度太快,載重太高,好易會推頭同反車。
最近oslo去bergen個段路先反左一次車
Logitech 陳年 G27 波棍腳掣
8人聯運 Promods 2.65 + Addons + Rigid Chassis + BDF車架 + RJL Scania

16噸貨車全面進場

挪威希爾克內斯礦場 死亡之路出車

架中架中架貨運 Traffic intensity AI + 路肩之鬼s

仲有穿越英法海底時光隧道

如果想試日本mod
係咪等特價先買晒佢果d map extension??
應該中咗bug
依排玩 ATS 仲多過 ETS
部新 Volvo 好正
同意,我 ATS 都試過中過差不多的 bug,一開始俾油行幾呎就話我偏離咗路線,無彈 game,其他路線無事,隔咗一排之後(唔知係咪新 version fix 咗)玩返呢條線都無事
剩係玩ATS
無留意有出新車
之前柯柏文(Western Star 5700XE)都好好揸
你地通常開幾快
利申:經常超速 見到警車先收慢
ATS 都好玩, 感覺唔同, 地大廣寬 , 卡車休息站有特色
落基山脈 分水嶺牌

現實對比

拉斯維加斯

現實對比

卡車休息站

現實
見到警車都唔收 由佢罰 除咗想追perfect delivery

穿過啲鎮仔嘅路限速50 我110過
試過里昂出發去愛沙尼亞
渣到新著
新既都做特價Logitech 自己減
跟牌加15公里
理論上係唔會反車

以香港做參考,“限速牌加30公里”係理論安全上限
G29買埋棍波一齊玩
遲D再用VR QUEST 3 睇下好唔好玩
你尾二張圖個休息站咁多車既,係咪用左MOD 增加TRAFFIC?
你地用邊隻「軚盤架」?

出面多數都係賽車型架
我都冇用過, 是但搵張圖對比 係到搵
American Truck Stop MOD
https://www.modhub.us/american-truck-simulator-mods/american-truck-stop-v100-by-ernst-veliz-ats-140x

最尾果張係 Iowa 80 (the world's largest truck stop) for 24 hours!
使唔使double declutching?
未試過用棍波mode 玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞