Euro Truck Simulator 2 搵人一齊聯運

1001 回覆
66 Like 14 Dislike
雞乸即係邊部?
屌 原來我on99,買漏咗個dlc
有冇左軚嘅車mod推薦
想揸 HiAce, 但係已經冇咗呢個ver
set唔set到淨係吊極力士已經可以郁到架車
SCANIA
Default 已經係咁 放一半架車已經識向前溜
拖多過50噸貨就最少500匹好 如果唔係有機會唔夠力上斜
重貨我一律買8x4陣起跳 貪多條轉向軸好軚啲同咬啲
8x4個操控性勁低, 實際上會唔會差好遠?
咁都唔錯 夠真實
揸揸下就慣 反而我覺得6x4仲冇咁好軚

揸過幾款8x4個人感覺雞乸好軚啲
有冇更新咗promods 去2.65
揸揸下會freeze咗後,就無啦啦彈game
好,試下先
謝謝
我down mod個地圖去到韓國爽到仆街
520匹都唔夠力拖火車頭 上長命斜會跌到個位數

仆街system分架得520匹嘅威龍嚟拖六十噸嘢
其實最主要係因為棍波車問題, 你一剎停部貨車, 全部車轆都夾實哂, 但係引擎動力未同傳動軸分離, 咁樣部車就會熄匙死火, 娛咗每次你都要重新踩返油 engine start 著車。

首先我地要熟習咗點樣去用棍波操作去起步同埋收車:

起步的話:
1. 右腳踩住brake, 左腳踩盡clutch
2. 然後波棍推落1L/1H (冇貨架可以2L/2H)
3. 左腳clutch放一半, 聽到傳動軸磨合嘅聲音
4. 鬆開右腳brake, 慢慢踩油門呼油
5. 左腳慢慢放clutch, 慢慢踩深油門

剎車的話:
1. 左腳放定喺clutch預備, 右腳慢慢踩深brake
2. 用柔和漸進嘅力度踩到慢車之後, 左腳踩盡clutch
3. 波棍拍去N波, 慢慢放開左腳clutch, 同時踩停部車
4. 右腳保持踩住brake, 然後拍spacebar入parking brake, 安全停車。
所以訓教同唔超速兩樣野只會是旦開一樣
我係開訓教但unlock速度 (超速罰款照開)
你好巴打,呢個係小弟玩咗一排試過幾種按鈕擺法得出嚟最舒服就手嘅Button Layout,

如果係Scania 12+2波箱舉個例,揸住波棍泊到N波伸直隻2手指篤就轉到range 由123去456波,最邊皮粒掣就泊高低波L/H。

波棍排檔相關嘅setting, 要入到game喺control settings, 打開Input wizard, 入面logitech buttons 0/1/2/3 4粒掣自己改返再save。
Sorry 360P
係咪冇special cargo dlc /其他地圖mod但promod gen daf 剔左有?
, 原來買漏咗西班牙, 之前有個地圖pack我以為包曬
ats時間好似鬆動好多
訓下教入下油仲有時間兜下路
Daf xg最大幾多匹?未到lv29 睇唔到啲spec
好似得530匹馬力
我仲好天真以為可以拎啲私家車嚟 運貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞