[Sony/罪大滔天] 相機集中討論區 (95) 50mm F1.4GM出場

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
純影相會唔會買2手a7r3 好過a74?
d牆國人一買買幾部罪大走痴線架 係咪上面打好重碎
不如a7iv 28 200算啦
crop到400仲有少少像素剩既
又有得wide
見龍仔新出睇落炮算輕同細支 同埋50-400 天涯旅行經驗話我知會睇多好多野
都多人出機出呢支
輕身d,焦段夠實用。
聽講2.8光圈仲cover好長焦段。
除像素外,對焦 menu,低iso表現都係a74好d
會去近郊同上山?
大家會係邊度買filter?
賞🌸 疫前去賞🌸用富士焦距唔係好夠用
應該老鴨瑩記掛
兩支都想過 之前都諗28-200 又大光圈 但見50-400呢個焦距咁少有 好奇心既我之前用慣天涯鏡感覺50-400應該會睇多好多野

同埋支鏡有防震好似好正 又可當平支微距
大隻仔用其實冇咩問題
我好鬼瘦弱,所以都盡量揀番d輕身。
咁樣我自己會多番d動力攞出街玩。
A74最平嗰陣係咩價位?
我上月通關前買14800
sony 70-200 gm ii 未必有貨周街問都冇
巴打2470gm2買左幾錢
有 不過貴咗
暫時見得最多係揹富士 Sony多數啲囡揹a7c多
痴線加價加到咁, 乜事呀
One reliable source told me that the Sony A7IV will get a new firmware update 2.0 within the next couple of days! Another source told me that the new firmware update will include Focus Stacking.

琴日 22/2 喺三陽買左支
$18780
試鏡隔離就係大媽試緊a7c
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞