[Sony/罪大滔天] 相機集中討論區 (95) 50mm F1.4GM出場

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
卻步
我覺得係成8000幾蚊 得果4光圈 心理極不平衡
如果平2000成件事合理好多
完全係價錢問題,做返24105個價,應該個個都會入一支去旅行用
係,以前用7iii啲電可以用1-2日,依家iv差好遠
影兩場籃球已經無差唔多一半
啱你咪用囉
我就唔啱啦
沖繩你想影咩多? 我啱啱去完用a6500 + sigma1835, 其實夠曬影, 的海景到到都靚都影到攰
明白
未去過,淨係知海灘好靚,環境好靚
未有太多概念有冇咩特別嘢要影,所以先打算帶多幾枝鏡涵蓋多啲焦距
我都係等緊佢跌價, 6k 就fit 心水, 而家得一支35gm 日常用
想問下買R5 淨body係咪都係四寶三陽呢啲鋪買就OK?
渣車? 渣車你帶多的鏡真係冇所謂, 反正放係車, 就算泊好車之後孭多2枝鏡都係行幾步路
天氣好嘅話的景真係好靚
自駕遊先敢諗帶多幾枝鏡
我上個月買機就係心大心細買佢好定買35gm好
諗諗下兩支差唔多錢 得4光圈真係唔太開心
最後買支35gm玩住先 後尾入埋t28 200 同平平地2手買左支t17 28 玩住先 到時出二代再算 反正就算要換 我二手收 再放都唔會蝕太多

而家叫做齊哂wide至到tele 低光又有支35gm 應該夠玩一排 遲下再諗升唔升級
三娘四佬有巴打買完登記唔到保養
哇屌好彩有問下, 咁邊間買又平又可靠
50 f/1.4GM係咪仲未拎得
預計聯絡送貨日期: 2023年3月9日 - 2023年3月16日 下午3時後
預計自行領取日期: 2023年3月9日 - 2023年3月16日 下午3時後
買咗,準備去旅行用
岩岩買左新相機新鏡頭
大家有冇啲試新機既流程教學參考下
正路去dc肥花問價會有驚喜

但近排就算啦 依家乜機都炒貴晒
唔係急要再等吓
你都買左部機仲有咩要試
係乜嘢update?
巴打你打完買鏡段野有無覺得尷尬
證明20-70既target 唔係你ja ,買三支鏡頂一支本身都無意思既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞