[Sony/罪大滔天] 相機集中討論區 (95) 50mm F1.4GM出場

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
唔係電zoom先得?
機械zoom都做到?
呀,變焦方向唔得
而家買a74係咪好唔抵,有冇話幾時會返貨,想快啲用信用卡個新客戶獎賞儲分
又話有focus stacking
被騙了
新手一問
點update
求指教
rumor 信1成就算
https://www.sony.com.hk/en/electronics/support/e-mount-body-ilce-7-series/ilce-7m4/software/00280504

呢條link有2.0 firmware download同詳盡procedure
注意你部機要先升上1.05再上2.0
我覺得呢個無乜戶謂,反正你一扭落去發現唔岩方向都會即刻改
我屋企本身有好多nikon機/鏡 裝部a7iv鏡頭果陣都成日扭錯
不過唔係左就右,你就佢吧啦,如果你將呢個都例做必要選項就真係少左好多選擇
啲網上店冇貨咩
a7c都加左少少價
每星期加500 癲撚到

多謝棍巴介紹,上網寫冇貨,去到竟然有,仲即場退稅
店員教路,保養可以寄比日本朋友搞,但冇朋友既我希望唔洗保
加到同a7r4一樣價真係好難揀
本身有部r2
其實Sony過往有冇喺update 加新功能?I mean 好似focus stacking呢啲大feature,好似次次都係得bug fix
a7siii加s cinetone算唔算

好似真係得nikon最有良心
屌你老母支那一開關啲鏡啲機一直加價
冚家產
加s cinetone 都算嘅

但A73/A7C/A74都好似冇加新嘢,有時加啲新嘢氹吓啲客仔都好吖
當年a73同a7r3個animal eye af係firmware更新後加上去
啱啱行星際已經有1.4 仲要比sony平少少
再跌下價其實都幾吸引
50mm 大光圈有太多選擇
跌價相信都係遲早嘅事
sony 不嬲都係第一,二水個價先硬下
唔係通關都唔會升番

睇番之前平果陣唔買機/鏡,而家升價就叫晒春既巴打呻吟 , 件事好有趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞