[Sony/罪大滔天] 相機集中討論區 (95) 50mm F1.4GM出場

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
咁你想表達咩 我就純粹講我點解冇買姐 咁的確呢個光圈8000幾蚊係有d貴 上面都幾個巴打話平多2000就吸引好多
Sony定價進取唔係第一日嘅事啦 我講事實姐
咁等得到佢跌價嘅 咪等 我認同佢係一支好鏡黎 但唔值而家果價囉
咁等唔到/你覺得佢值嘅 咪而家買囉
咁我唔介意帶多幾支鏡嘅 咪買左3支囉
至於你話3支頂1支冇意思我同意呀 但我唔係比較緊喎 我上面有冇講過話我買呢3支好過支20 70先
純粹分享下我嘅做法 冇話呢個岩邊個錯
咁佢新出街價未跌嘅
拎佢依家買到佢嘅價嚟比都合理嘅

其實咁輕加埋有20wide 佢個價落返啲就大把人衝
咁你買野係睇街價唔係睇定價
依樣真係好主觀 有錢嘅人咪可以衝
我依啲窮撚就一定係覺得唔值依個價慢慢等
佢定價咁高其實如果冇咩人買咪過多幾個月又慢慢減
講緊check機 7日有問題可以直接換
呢招添少少/添啲
真係好易令人買貴果樣
咁個個都知個質素就無野講架啦
你話要一支超廣包到standard 咁係得佢
你要一支又輕又sharp又細 咁係得佢
呢啲條件你都係局食 至於其他人話唔值呢個個陣
都係仲有其他考慮條件可以上下加減 咁就係諗錢
價錢係上有GM加少少攻頂下有更平24105 一堆副廠
咁計其實無咩實際絕對優勢要呢家買佢
直接攻頂唔洗煩
討論空間一開始咪講係你點取捨 要一支過咪只係睇佢
但比到成9k呢個位我會20.8+2875 2.8
呢個價我要兼顧超廣至標準zoom我寧願2支更大光圈
筆直少直情無得你唔揀24105
睇番美金價,遲早賣6000
依家唔急住買
你啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞