真巴絲一定噴香水 (28)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
多謝關心
* 就係因為中招,先至寫出黎希望唔再有人中「熟鋪」陷阱(已暗啞底black list 間鋪永不再幫襯)
* 不恥下問精神下,向K11 sales 求證,佢哋嘅codes 係十年循環用一次用(所以check 到2002/ 2012/ 2022 codes 係一樣)

# 唔識乜水GQ喎,但積極期待消委會篤爆啲假資訊
814網友回覆係咁
感你咪去消委會度指名道姓 邊間鋪頭賣假野 領D證據出黎
舉報佢地 唔好係度單單打打black list 就 black list (暗啞底)你好唔見得光咩
既然中過招就開名啦 名又唔開 你想點 好鬼亂啊
顧客自己推斷出嚟?

https://www.checkfresh.com
資料庫點嚟?

有冇人覺得,見到奴隸視枷鎖係正常,場面好可悲?
見到班以為裝修靚靚專櫃買嘅香水係耐用品,對香水成份有一知半解,將check生產日期視作係犯賤,有相同感覺
你check生產日期,我覺得係冇問題嘅 ,但你以生產日期去衡量香水有無過期 我既睇法就同你好唔同
假設你既睇法 香水會過期 人地珍藏幾十年嘅香水咪唔洗要
段片就有講 香水究竟會唔會過期?
https://youtu.be/UfHm99m75W0
同埋你答左我問題先吧 究竟係邊間鋪頭賣假野 ,請開名 唔好扯開話題
有冇適合後生仔嘅香水推介?
budget 1000內 自問冇乜佬味 謝各位巴絲
你令我諗起近排睇嘅super mario粵語版嗰首歌, 碧姬碧姬碧姬碧姬碧姬,
你就日期日期日期日期日期日期
佢其實應該有少少創傷後遺症咁
話因為自己中過招所以更加小心呢樣野
但佢就係反應過度
加上性格比較固執同自大
搞到中完招後見到一啲參考性資料視之為救贖
並且忠心執行同推擴
如果佢當時係入左教會
相信對教會黎講,佢係一個好好嘅教徒
但同時會視其他教派為異教徒或邪教
某程度佢都係一個可憐人
但可憐人必有可恨處
平時衣著打扮如何?
想要咩感覺或希望搵啲咩味咁?
咁樣易啲幫到你
acca kappa 白麝香味道清新 1000內 但唔係太持久 要補噴適合夏天 要持久D 可以選黑色版
我幾時話過“過期香水”= 劣品?
儲近十年,仍冇跌watt 我都有支。但香水真係冇可能never expire(唔理dark cool no light no air 做得幾好),自己讀吓成份,再問吓化學人吖,好過響度齋talk

其餘4、5支,都出現唔同程度跌watt,Gucci Envy 印象尤其深刻(因為草香味冇哂)慶幸剩番唔多

清楚label 生產期(或好似現在嘅大多數大brand)選擇權應由消費者自己決定,衡量因坐shelf 而令香水白白年長,而減低可使用年期,成件事商鋪應主動通報,而唔係正價賣啲五歲香水
重要嘅嘢,講多一百次又有乜所謂
平時著得好casual 有時應該偏板仔feel(?)
新手未清楚自己鍾意咩味 但希望走檀香木
平時會食煙 thank you巴打
好鬼似傳教, loop完又loop係度拯救世人
自相矛盾 自打嘴巴 今日的你打倒昨日的你 完
佢單純想人地都跟佢嗰套啫
如果你唔跟就肯定係on9仔或水魚
非黑即白嘅世界有少少辛苦
但佢樂此不疲又勁嘅
係無利益之下依然堅持想向其他人植入佢嘅諗法
實屬難得
無論世人點證明自己嘅論點
佢都當你係異教徒
有呢份堅持嘅人都唔可以睇少
假如放啱地方去用
中完招 應該開名 等我地唔好中伏 或者報海關
不過佢無視左我問題 繼續係度單單打打 問非所答
任何話題都可以比佢帶去日期, 志意力堅定
咁嘅話可以照試左先
相對大眾少少就
Montblanc explorer
Allure Homme Sport
Bvlgari man in black

呢度會俾人插嘅香港牌子
One day茶系列就唔講啦
但佢嘅城巿系列同classic可以試下
Jeju island
Berlin
London
其實反正去到可以盡試

以上尖沙咀全部試到

另外我覺得wake up world都啱用
但有啲人未必鍾意aromatic
同埋香港要買分裝先試到

不過最緊要試左先
點都要自己鍾意嘅
試完抄低再打上黎問下意見又得
反正香水唔會急住用啦
thx巴打 好用心嘅回答
都諗緊sauvage之類 始終大路 johnny depp又型
再去試下先
Ainla 幾特別
我都係拋下磚等其他巴打又推介下
我自己都唔係玩得耐
一時間都諗唔到有咩
多謝你都錫佢地
佢d語氣好中佬feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞