真巴絲一定噴香水 (28)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
想放支Aesop Rozu用左2-3成到
有意留tg
啱啱路過入去聞多次先發現陣味點解會咁熟

問完先發現係Fleur de peau個調香師
前調同佢9成似嘅 C服乾淨 留香時間都係睇個人喇最好試上手出去行陣在睇吓啱唔啱自己
大家覺得Tom Ford Soleil Blac抵唔抵買定係有其他牌子都類似
聞過紙幾香,得閒會再出去試上手

Noir de Noir好香,但係唔知係唔夠持久定係個sales噴唔中我隻手
我有噴上身 但行完2-3小時就無左
個人黎講都係鍾意Orpheon 留香長又香
入咗Initio嘅Musk Therapy 90ml
覺得唔會太成熟太offend到人
香味又得意又舒服
香港人幾適合嘅Style
最愛Orpheon 白蓋34同呢支Edp版34
你相果支好似Ysl L homme
我覺得mmm beach walk幾似Soleil Blanc 但搵到平嘅話兩支好似都係差個五舊水
試下噴頸
我自己噴手同噴頸係兩個不同留香時間
講落係有啲似 但我覺得L homme 六角形個設計靚啲
ching識貨 3支都好正
唔知點解鐘意homme 多d
mmm 我都聞過不過EDT可能散得仲快
新手巴一問

個身會好容易有汗味 同 臭狐味

有無香水介紹?

想要啲清淡啲類似 木味 咁既香水

唔知有冇
我鍾意甜啲
鹹魚白菜各有所好
下 咁大差別
上次我只係噴手背大概三四個鐘朱古力味就無咗
用咗止汗劑先啦! 香水再噴無咁出汗嘅位置
搵隻啱用嘅沐浴露先
汗腺問題 有陣時可能係你啲衫嘅問題搞到陣味特別出
臭狐味無得靠香水遮的
只會變左溝左味嘅臭狐
氣味會撈埋但好難話可以完全冚到另一隻味
個人經驗

噴手如果BEAST MODE > 真係BEAST MODE
十幾分鐘 > 可能都有6- 8個鐘

真係睇你邊枝
另外NOIR DE NOIR 有巴打推薦 BTV Ardent 多BEEWAX

上次試上手..聞到落件褸袖口.. 香咗起碼3日
如果係汗味, 可以用止汗劑, 不過又有D人話止汗對身體唔好, 要買止味唔止汗嗰種, 而且我發覺衣物質地都會影響, 有D衫會易有體味/汗味。
至於狐味, 試下睇醫生有冇得幫到你。
千奇唔好用香水去解決汗味臭狐
你點都會洗手, 平時隻手又會周圍摸, 好快就會無味,
所以唔理咩香水, 我都只會噴耳後或頸
化織布嘅衫著得耐嘅話啲汗味會洗唔甩,洗完嗰下無味但一著就會臭到仆街 我諗棉/麻呢啲會好啲,不過都係要定期換,特別係T-shirt

防汗味可以試下呢隻 我自己用落覺得幾work
係, 總之出味就要換, 唔好諗住洗得甩陣味,
我用小林製藥止汗劑, 貪佢冇香味
想問吓有冇人有用過diptyque 無花果
聞落去好青澀,但係唔知點解噴完around 1hour 就冇哂味

其實jm rose/ mfk oud satin mood 又冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞