真巴絲一定噴香水 (28)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
carosell 唔係好多騙子乜

假香水又有打開個盒得報紙都聽過
賣decant果啲大部份都無事,啲賣家都應該就係有支香水佢哋自己冇乜點噴就賣啲分裝比人,啲假撚通常都會標榜不設面交或者係平行進口嘅貨,好易就睇得出
如果唔係就要入機場禁區入面Beauty&You
有冇啲long lasting d
好多噴完2個鐘已經冇乜味
Tom Ford Tobacco Vanille
重口味香水,唔保證你會鍾意,但一定持久,浸味會留喺衫上面好幾日
jo malone嘅wood sage意外地唔錯
有無類似但少d 嗰種甜甜地味嘅木質推介 唔好太鬼佬體味就好
想問Celine 香水嘅Nightclubbing 留香時間耐唔耐?
懷疑買左假野......
santal33好long last wo
係歐洲專門店買㗎。。今日噴完半日問人,原來得我自己聞唔到 自膠
真係,係鋪頭根本試唔真
我都想試下呢隻
睇完都唔太get到sillage projection有咩分別
揾到 師兄唔該晒
想問下知唔知邊到買/咩國家買Frederic Malle會平啲
諗咗好耐想入手rose tonnerre 但又怕噴冇幾個月就厭
想問玫瑰味香水有無邊款推薦

試過diptyque eau rose 但係覺得脂粉味有啲重

試過好多玫瑰香水 都唔係理想中嘅正宗玫瑰味
暫時都係得jo malone嘅red rose 同理想中嘅差唔多

但唔知有無其他平啲嘅牌子替代?
Duchess rose
邊忽茶
兩支都鍾意 但唔太似 買旅行裝帶出街補噴啦
要real tea就one day
Sillage 係留香
姐係個人行開咗一段距離之後 你後面嘅人仲聞到隻味
Projection 係擴香
姐係你企定定 喺幾遠距離嘅人會聞到你身上嘅味
其實通常有projection 果啲都會有sillage
反之亦然
好清楚
不過有咩人會追求sillage,個人都走左,仲要sillage
有啲情況下你同人前後腳行,留低一條scent trail就會有用
Red Roses已經算平,講緊Fredric Malle Une Rose係仲貴,再唔係可以去Sephora試下Miller Harris Rose Silance,不過價錢同Jo Malone差唔多
真係好撚正 好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞