真巴絲一定噴香水 (28)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
sens好似得edt, 有D youtuber話佢好long lasting, 搞到我一直懷疑係唔係自己問題
所以一直想搵類似diptyque sens而又long lasting嘅其他牌子, 3小時我已當佢long lasting架啦
以前用過diptyque無花果EDT, 基本上一小時乜都玩完, 而家用edp, 坐冷氣房Keep到3小時, 我已當佢long lasting 不過未試過室外噴, 唔知會唔會散得快D,
反而mfk 540 就真係long lasting, 夜晚噴, 第二朝起身都仲聞到 但夏天我唔想用佢
我都好鍾意Diptyque個無花果!請教一下,你用過EDT同EDP有無覺得個味唔同啊?
係呀佢地第一句都係問有無整親
我覺得冇分別,又或者我唔記得edt 有咩唔同,以後都只會買無花果edp
我夏天都Hold到最少大半日
不過我通常噴衫
啲同事話好香
我鍾意一開始嗰種苦澀味,然後慢慢變香,又有少少soapy, 好正。
Frederic Malle有隻當歸,又係苦澀開始,但好淡,唔係好聞到
之前miss左eau rose特別版想買返
https://www.msck.com.hk/product/187441
你地覺得信唔信得過
之前有巴絲話冇問題 但係咁平真係驚驚地
係啦 早幾個月未轉時都可以用到discount code
依家歐洲以外地區全部晒加價 法國340歐 香港395歐
之前全球劃一價
唉 我仲有14歐未用.......
無咗份禮物係可惜嘅
不過送禮物嘅原意都係想你開心
唔好唔開心啦
陣味係咪留喺間屋好耐?
我覺得sens好long lasting,通常噴頸會噴埋衫,佢dry down 嗰朕藥+citrus嘅味道真係夜晚返到屋企都仲聞到
正,唔該您
點睇etat libre d’orange the ghost in the shell
試聞左 會唔會太似dove味
請問各位有冇男仔floral香水推介
有支diptyque eau rose都幾中意 但硬係覺得草味重啲唔夠花香
試埋Diptyque 枝 感官之水?
唔係dove,呢支係超級難聞既脂粉味,再加一種好sharp既metallic accord,2日都洗唔走,脂粉味係勁到似係技女身上先會有既味
好誇岩岩沖完涼無曬味了
Mfk 男版a la rose?
我以前仲用sens 時,夜晚洗完頭(本身用無香氣洗頭水)吹頭時反而會聞到香味,但其他時間係完全聞唔到,唔知點解會咁。我唔係用hair mist, 只係噴耳背時應該噴到頭髮
le labo 隻another 我幾鍾意
但係唔知買幾多好
15ml 700幾 50ml 1700幾 100ml 好似2200幾
但係我frd 話100ml 噴到厭都用唔曬

同埋上zalora 個d 買好似平好多咁?
附近搵唔到h24 買ck one算
可摸耳講多少少

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞