真巴絲一定噴香水 (28)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
兩支都 office friendly
中意邊支就揀邊支
無花果我自己用EDT,覺得EDT椰奶味出好多,EDT比較重綠意
用過嘅diptyque edt (eg. Sens, 無花果) 全部都last到至少5-6個鐘喎
Bleu edp係咪sasa長期冇貨
想問下擅木味香水有邊隻推薦
平時係細鋪睇果啲全部都怪怪地
一直好少噴香水,直至我搵到blanche 浸味太舒服
諗緊買返同一支定轉嗰隻新嘅 但係暫時未搵到一隻可以超越
Aqva同wood essence 係咪都係類似?
加左價貴到喊
係咪係朗豪坊見到?
Bleu de Chanel? 呢隻專櫃買吧
Diptyque L’eau papier 好正,陣味好舒服
Aesop Ediesis
IFC新開左啦
係sephora對面
邊支比較綠意?
Edp
Cedar 同 vetiver base已經係好啱夏天,唔通Oud Sandalwood 呢啲你會覺得清新啲?師兄認真一句你係咪真係知cedar vetiver係咩味?
試下by Kilian bamboo harmony
雖然唔係茶香

Chanel edimbourg / Dior cachemire都好適合夏天 不過雪松木底
有冇人去過海港城parisine, 原來係要自己溝, 但我唔係好識溝香水
唔知係咪因為食得肉多,噴啲musk勁嘅香水都會有陣動物味,尤其kiehl's 支original musk
我 skin chemistry 都有呢個問題
啲 musk 會變到好 animalic 好污糟咁
kiehl's 個支係好animalic
唔該巴打
James Heeley:
Sel marin
Note de yuzu
以上唔係茶味
Menthe fraîche

Carthusia:
Mediterraneo (檸檬茶)

Oneday 茶香應該唔洗再多提啦

Miller Harris: Tea Tonique
是 同埋係咪非專門店會唔同味?
唔同味 分分鐘係間野擺到過期或者係你簡錯咗味 因為佢三支一樣樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞