真巴絲一定噴香水 (28)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
其實睇你近邊頭,基本上我好多大牌子都係落k11 MUSEA到試。
留名
Lm
係 所以試完個下有少少失望
k11都唔算遠既 遲啲都要去試下
題外話, Jeremy而家越來越柒, 明明以前好正常好pro
K11 musea算係最齊, 上星期去睇, 連香港本土牌子都有
一直鍾情the body shop 隻white musk
次次都大手買幾支refill
旺角個間執咗之後即刻想轉
有冇啲類似嘅香水推介
想當年初初落坑,我係癲到佢講邊枝我就(盲)買邊枝,當佢神咁拜。之後依家久唔久都見佢boom power baby!!,一路chok個身體一路亂噴真係喊出嚟
可以諗下kiehl’s嘅original musk,雖然未必十分似,但真係究極上癮
Juliette has a gun Musc invisible
New post lm
Frederic Malle香港全線冇promise
Sf 都冇左好耐
1500 budget 有冇推介?
邊度有多啲款式可以試?都係k11?
放比你
missing 1 spray
新post留名
有冇啲咩target嘅牌子?同埋想買100ml定50ml或以下?印象中1500蚊喺k11想買100ml嘅話好似抆水啲(係好似)
邊隻香港牌子?
the scientist
有冇人聞過malin goetz既strawberry?
覺得隻味中規中矩 清甜得黎帶啲woody 但睇外國網評價勁差
我對於呢個牌子嘅印象係,佢哋全部味接受程度都好高。Strawberry嘅話係幾有趣,唔係死甜嘅草莓,青青哋又有少少creamy。但我主觀覺得呢個味,甚至成個牌子嘅香水都好單薄,記憶點唔係太多。但大致上都係個幾實用嘅味道嚟
外國人評價差我覺得係同亞洲人嘅喜好唔同,前者係傾向啲好強烈、濃味啲嘅香水,後者就傾向乾淨、清新、輕盈嘅味道。
點睇memo?
佢大熱既 inlè同 eau de memo 聞落好似有啲普通咁
有無巴打知邊度有得買 Prada l’homme?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞