真巴絲一定噴香水 (28)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
嚟緊會去東京
買唔買Gaiac 10 好
D&G the one
有冇試blanche bête?
勁正
感謝推介最近都想搵隻vanilla 香水,見佢milk加vanilla 好似好吸引,但係白花味出唔出?我好怕tuberose
我都好唔鍾意tuberose
但係依隻我接受到
聞落好似椰子奶 又唔會太甜
lush世一 用得呢啲太多化學嘢 對皮膚唔好
係咪有隻仿狐香味香水?
想請問有無香水tg group 條link?
有冇巴絲用開Atelier Cologne
前幾日行晒K11 Time square發現執晒得返sogo一個鋪頭仔 店員話佢哋20號撤出香港 網店都冇了
海港城唔係都有一間咩
之前有買過日本出嗰啲聯名香水
發現其中一隻都幾好聞
成份係咁

前調:柑桔、佛手柑、檸檬、葉綠
中調:橙花、茉莉、玫瑰
後調:檀木、廣藿香、琥珀、麝香

可以點樣買返差唔多類型嘅香水?就咁行入去啲香水鋪問?新手求推介
mmm同啱啱被收購完嘅aesop咪又係有人喺度討論同話買咗
EDT兩個鐘左右就散
係英國除咗Jo Malone 之外其實買咩牌子香水會比香港平?
其實Iris Note 有乜唔好,點解陸續有大牌子新貨放棄用(但新貨又有Iris影子)?

Givenchy隻 Gent Society 用過一排,好奇心驅使,去試番上一期 Gent EDP,認為Iris note 的確係正過新貨隻 Narcissus Note。中段有幾正體驗(結果都入埋)

好嘢點解要變?為變而變?
隻Prada Luna Rossa 睇怕可能一樣,有冇巴絲試過?點睇?

https://youtu.be/3Mj308iBVmw
ysl y edp 呢家邊到買會平啲? 原價係專櫃買好似好on9
Diptyque TamDao
我覺得小小藥油味
今日試左Diptyque papier
冇大家咁講得咁差wor

同Peau只係少少似
味道我幾鍾意 不過唔知留香可以幾耐
今日行過Creed 聞完Aventus Cologne 即刻買咗枝
想買Prada L homme可以係邊到入手
上次買完分裝黎試 5ml唔夠用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞